Φονιάς με διαγωγή κοσμιοτάτη – Ο αποφυλακισμένος δολοφόνος του Λουκμάν προκαλεί κατηγορώντας το θύμα

Ένα βήμα πριν ζητήσει και τα ρέστα ο αμετανόητος δολοφόνος του Πακιστανού ποδηλάτη, που κυκλοφορεί ελεύθερος εδώ και δυο μήνες.

Πολλοί αναρωτήθηκαν και δικαίως, τι ακριβώς σήμαινε η “καλή συμπεριφορά μετά την τέλεση της πράξης”, ελαφρυντικό που αναγνωρίστηκε στους δυο φονιάδες του Σαχζάτ Λουκμάν το 2013, με αποτέλεσμα να σπάσουν τα ισόβια και να καταδικαστούν σε 20 χρόνια φυλάκιση.

Η απορία αυτή λύθηκε χθες κατά την απολογία ενός εκ των δραστών χθες, στη διάρκεια της δίκης της ΧΑ, για το αδίκημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Εκεί μάθαμε μεταξύ άλλων πως έχει ήδη αποφυλακιστεί, μετά από λιγότερο από 6,5 χρόνια, κάνοντας μεροκάματα μέσα στη φυλακή. Ως ελεύθερος πολίτης πλέον, ο Στεργιόπουλος αποφάσισε να κάνει στη δίκη μια επίδειξη του αδαμάντινου ήθους που απέκτησε μέσα στα χρόνια και τόσο συγκίνησε τους δικαστές στο εφετείο. Έτσι λοιπόν, ούτε λίγο – ούτε πολύ, έριξε ευθύνες για τη δολοφονία στον ίδιο τον Λουκμάν, υποστηρίζοντας πως “προκάλεσε” τον ίδιο και τον έτερο φονιά με το ποδήλατό του, τολμώντας να τους κλείσει το δρόμο καθώς πήγαινε στη δουλειά του. Στο κάτω – κάτω όλα ήταν μια “παρεξήγηση”, ίσως μάλιστα το θύμα να έπεσε μόνο του στο μαχαίρι για να συκοφαντήσει δυο αγνούς πατριώτες νέους. Το τελευταίο ο Στεργιόπουλος συγκρατήθηκε και δεν το είπε, δεν είχε όμως κανένα πρόβλημα να ισχυριστεί πως «Τα τραύματα που έκανα εγώ, έτσι κι αλλιώς ήταν ελαφρά, έτσι, για να τον ενοχλήσουν μόνο.» Εσάς δηλαδή δεν έχει τύχει να σας ενοχλήσει κάποιος μαχαιρώνοντάς σας έξι φορές; “Τα δικά μου χτυπήματα ήταν αδύναμα και επιπόλαια, ίσα για να απεγκλωβίσω τον Λιακόπουλο από τα χέρια του θύματος. Αν ήθελα να του κάνω κάτι περισσότερο, θα μπορούσα πολύ εύκολα να βάλω δύναμη.” Μαχαίρωσε αδύναμα ο άνθρωπος, τι δεν καταλαβαίνετε;

Σε ό,τι αφορά τη σχέση του με τη Χρυσή Αυγή, προσπάθησε να καμωθεί τον ανήξερο, λέγοντας πως τα φυλλάδια της ΧΑ στο σπίτι του ήταν προεκλογικά κι ο καθένας θα μπορούσε να τα έχει, γιατί εννοείται πως όλοι μας έχουμε πάρει κι έχουμε φυλάξει υλικό των νεοναζί σπίτια μας. Όσο για τον έτερο φυσικό αυτουργό Διονύση Λιακόπουλου, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν 121 φυλλάδια της εγκληματικής οργάνωσης και σχετικά αυτοκόλλητα, ο Στεργιόπουλος ισχυρίστηκε πως ήταν απλώς “γνωστοί”, μην απαντώντας σε ερώτηση της έδρας για το γεγονός πως είχαν ξανασυλληφθεί μαζί για κλοπή ρούχων στο παρελθόν.

Όλη αυτή η επίδειξη καλής συμπεριφοράς οδήγησε σε ξέσπασμα της Μάγδας Φύσσα, που παρακολούθησε την απολογία στο πλευρό του πατέρα του δολοφονημένου μετανάστη:

“Αφού δεν είναι εδώ ο Λουκμάν, μπορείς να λες ό,τι θέλεις. Μας πνίγει το δίκιο, κυρία πρόεδρε”.

Από την πλευρά του, ο πατέρας του θύματος, πήρε θέση ζητώντας από τους δικαστές να καταδικάσουν τους φονιάδες και για την ένταξη τους στην εγκληματική οργάνωσης της ΧΑ, “ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια εγκλήματα μίσους”.

Για όσους δε χόρτασαν ήθος και καλή διαγωγή, αύριο έπεται η απολογία του δεύτερου εκ των καταδικασθέντων δολοφόνων, Διονύση Λιακόπουλου, που ήταν κι εκείνος που επέφερε το χτύπημα στην καρδιά του 27χρονου Λουκμάν εκείνη τη μέρα της 17ης Γενάρη του 2013 στα Πετράλωνα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: