Εργάτη μη μειώνεις τις απαιτήσεις – Στιγμιότυπα από τη συγκέντρωση ενάντια στον προϋπολογισμό – λαιμητόμο (ΦΩΤΟ)

Χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν σήμερα στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα Προπύλαια, για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους σε μια αντιλαϊκή πολιτική που δε γνωρίζει από γιορτές και αργίες.

Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα δεν πτοεί την αποφασιστικότητα των εργαζομένων μπροστά στον προϋπολογισμό της κυβέρνησης, που μόνο με μποναμά του Αϊ-Βασίλη δε μοιάζει. Έτσι λοιπόν, χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν σήμερα στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα Προπύλαια, για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους σε μια αντιλαϊκή πολιτική που δε γνωρίζει από γιορτές και αργίες.

Μαζικό παρών από τους φοιτητικούς συλλόγους

Τις ομιλίες άνοιξε ο Αλέκος Περάκης, πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ, που αναφέρθηκε στην απόφαση των εργαζόμενων του ΟΤΕ για πολυήμερο απεργιακό αγώνα ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία, για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης που θα διασφαλίζει τα δικαιώματά τους. Ακολούθησε ο Κώστας Δράκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών, που ανάμεσα σε πολλά ενδιαφέροντα, δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει και τον “Εφιάλτη του εργατικού κινήματος”, το διορισμένο πρόεδρο της ΓΣΣΕ Γιάννη Παναγόπουλο. Ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον “Ευαγγελισμό’ με τη σειρά του, εξέθεσε τις επιπτώσεις της πολιτικής ιδιωτικοποίησης και απαξίωσης της δημόσιας υγείας για τα λαϊκά στρώματα, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως “οι λαϊκές οικογένειες έχουν στεγνώσει πια οικονομικά και κόβουν το ψωμί τους, δεν ντύνονται, σταματούν να πληρώνουν φως, νερό, τηλέφωνο για να πληρώσουν την υγεία τους”.

Από δρώμενο δίπλα στο Σύνταγμα όπου κατέληξε η πορεία

Ακολούθησε πορεία προς τη βουλή, υπό τους ήχους του εμβληματικού ύμνου των Δημοκρατικών στην Ισπανία “Άι Καρμέλα”ενώ νωρίτερα είχε εκφραστεί από τα μεγάφωνα μήνυμα αλληλεγγύης προς τους μετανάστες και τους πρόσφυγες με αφορμή την παγκόσμια μέρα μετανάστη. Τα συνθήματα πλούσια και εύστοχα, όπως “Με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φτώχεια και ανεργία κέρδη για να έχει η πλουτοκρατία”, “Αυξήσεις στις συντάξεις συμβάσεις κλαδικές”, “Τέρμα πια στη σύγχρονη σκλαβιά”, “Εργάτη μη μειώνεις τις απαιτήσεις”, “Στους ταξικούς αγώνες νέες κατακτήσεις”.

Η πορεία στην Πανεπιστημίου, με το στολισμό που παραπέμπει συνειρμικά σε Αεροφλότ

Για ακόμα μια φορά, έντονη ήταν η αστυνομική παρουσία, στο ρόλο “καλικάντζαρων” της καταστολής, στο κλίμα των ημερών.

Γιορτινές χριστουγεννιάτικες κλούβες

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: