Επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο: Νεκροί οι δυο χειριστές του Καναντέρ που κατέπεσε στην Κάρυστο (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Το Καναντέρ πραγματοποίησε ρίψη σε δύσβατο σημείο στο χωριό Πλατανιστός όπου μαίνεται ακόμα η φωτιά, όμως στη συνέχεια φαίνεται να χτυπά σε δέντρο, να χάνει ύψος και πέφτει πίσω από μία πλαγιά, πριν ακολουθήσει μία μεγάλη έκρηξη…

Το χειρότερο σενάριο επιβεβαιώθηκε αναφορικά με την τύχη των δύο χειριστών του Καναντέρ που κατέπεσε γυρω στις 3 μ.μ., κοντά στο χωριό Πλατανιστός, ενώ επιχειρούσε για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κάρυστο.

Όπως ανακοίνωσε λίγο μετά τις 6 μ.μ. το Γενικό Επιτγελείο Αεροπορίας «Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών.»

Οι δύο χειριστές Π. Στεφανίδης και Χρ. Μουλάς

Όπως δείχνει αποκλειστικό βίντεο της ΕΡΤ, το Καναντέρ πραγματοποίησε ρίψη σε δύσβατο σημείο στο χωριό Πλατανιστός όπου μαίνεται ακόμα η φωτιά, όμως στη συνέχεια φαίνεται να χτυπά σε δέντρο, να χάνει ύψος και πέφτει πίσω από μία πλαγιά, πριν ακολουθήσει μία μεγάλη έκρηξη.

Ακολούθησαν έρευνας στα συντρίμμια του αεροσκάφους διεξάγονται για τους δύο Ιπταμένους, στις οποίες συμμετείχαν 1 ελικόπτερο SuperPuma και 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού.

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Δημήτρη Παρασκευά, δημοτικό Σύμβουλο Καρύστου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Mε απόφαση του Υπ. Εθνικής Άμυνας, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (από 25 έως 27 Ιουλίου 2023) για την απώλεια της ζωής των δύο Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους, το οποίο επιχειρούσε στην Εύβοια.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: