Επίθεση φασιστών στο ΕΠΑΛ Ευόσμου – Οι νεοναζί ξαναβγήκαν παγανιά στα ΕΠΑΛ

Ενώ μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου πραγματοποιούσαν κατάληψη μετά από συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες, φασιστικές εξωσχολικές ομάδες επιτέθηκαν σε μαθητές, αλλά και γονείς και φοιτητές που τους συμπαραστέκονταν, προσπάθησαν να κατεβάσουν το πανό τους και να τους εμποδίσουν να γίνει γενική συνέλευση, χτυπώντας στο κεφάλι δύο φοιτητές!

Επίθεση από φασιστικές ομάδες δέχθηκαν μαθητές στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου, όπως καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, τη στιγμή που μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου πραγματοποιούσαν κατάληψη μετά από συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες, με δίκαια αιτήματα για ασφαλή και ανοιχτά σχολεία, για να μην εφαρμοστούν τα απαράδεκτα αντι-εκπαιδευτικά μέτρα όπως η Τράπεζα Θεμάτων και οι περιορισμένες επιλογές στο μηχανογραφικό, φασιστικές ομάδες, οι οποίες δεν προερχόντουσαν μόνο μέσα από το σχολείο, πραγματοποίησαν επίθεση σε μαθητές, αλλά και γονείς και φοιτητές που τους συμπαραστέκονταν, προσπάθησαν να κατεβάσουν το πανό τους και να τους εμποδίσουν να γίνει γενική συνέλευση, χτυπώντας στο κεφάλι δύο φοιτητές!

«Έξω οι φασίστες από τα σχολεία μας! Ούτε στον Εύοσμο ούτε πουθενά μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά!», τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή των Μαθητών και προσθέτει:

«Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ποιος είναι ο ρόλος τους! Ξέρουμε ότι σιχαίνονται κάθε έννοια οργάνωσης, αγώνα, συλλογικής διεκδίκησης! Έχουν βάλει πλάτη και με τα λόγια και με τις πράξεις τους (όπως αποδεικνύεται και από τη σημερινή επίθεση) στις επιλογές της κυβέρνησης για ένα σχολείο χωρίς μέτρα προστασίας, ένα σχολείο εξεταστικό κέντρο! Αλλιώς γιατί να θέλουν να διαλύσουν τον αγώνα μας;

Απομονώνουμε με κάθε τρόπο αυτές τις ομάδες! Δε τους αφήνουμε χώρο να σταθούν!

Η καλύτερη απάντηση σε αυτές τις ομάδες είναι το δυνάμωμα της οργάνωσης, της συλλογικής διεκδίκησης, του οργανωμένου αγώνα!

Τα αιτήματά μας είναι δίκαια! Δε πάμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας!

Δίνουμε την καλύτερη απάντηση την Πέμπτη στο πανελλαδικό, πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο μαζί με τους φοιτητές, τους γονείς μας και τους καθηγητές μας!

Όλοι στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 20/01 στο Άγαλμα Βενιζέλου, στις 12 το μεσημέρι.»

Πηγή: 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: