“Επίπληξη” της ουκρανικής κυβέρνησης σε ΜΜΕ επειδή μετέδωσε μήνυμα του ΚΚ Ουκρανίας

Η επίπληξη αυτή ήρθε μετά από παρέμβαση της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), που ενημέρωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας πως η μετάδοση του εν λόγω μηνύματος αποτελεί παραβίαση της νομοθεσίας “αποκομμουνιστικοποίησης” της Ουκρανίας.

Συνεχίζεται το κρεσέντο δημοκρατίας στην Ουκρανίας, όπου η κυβέρνηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε σε απολογία τα ανώτατα στελέχη του ομίλου μίντια GolosUA, επειδή στις 9 Μάη, τη μέρα της αντιφασιστικής νίκης “τόλμησε να μεταδώσει μήνυμα του γγ του ΚΚ Ουκρανίας, Πέτρο Σιμονένκο. Η επίπληξη αυτή ήρθε μετά από παρέμβαση της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), που ενημέρωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας πως η μετάδοση του εν λόγω μηνύματος αποτελεί παραβίαση της νομοθεσίας “αποκομμουνιστικοποίησης” της Ουκρανίας. Στόχος αυτής της νομοθεσίας είναι το ξερίζωμα του σοσιαλιστικού παρελθόντος, αλλά και η απαγόρευση διάδοσης της κομμουνιστικής ιδεολογίας στις νεότερες γενιές, με τις διώξεις κομμουνιστικών συμβόλων και εντύπων, αποκαθήλωση σοβιετικών μνημείων και νομικές διώξεις κομμουνιστών.

Ήδη από το 2015 το ΚΚ Ουκρανίας τέθηκε εκτός νόμου από την κυβέρνηση του Πέτρο Ποροσένκο, μετά το ακροδεξιό κίνημα του Ευρωμεϊντάν, ενώ η ίδια πολιτική διώξεων συνεχίζεται από τον “εναλλακτικό” πρώην κωμικό Ζελένσκι.

Το 2016 το ΕΣΡ της Ουκρανίας ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας του καναλιού Gamma TV λόγω μετάδοσης μηνύματος του Σιμονένκο τη μέρα της αντιφασιστικής νίκης, ενώ πέρσι τον Αύγουστο το δικαστήριο του Κιέβου απαγόρευσε τη φιλοκομμουνιστική εφημερίδα “Ραμπότσαγια Γκαζέτα” που υπάρχει από το 1897, απόφαση που επιβεβαιώθηκε στο Εφετείο τον περασμένο Νοέμβρη.

Απέναντι στη νέα επίδειξη αυταρχισμού το ΚΚ Ουκρανίας εξέδωσε ανακοίνωση, όπου επιστημαίνει πως η Υπηρεσίας Ασφαλείας λειτουργεί στη σημερινή Ουκρανία ως πολιτική αστυνομία, ενώ η επίθεση κατά του GolosUA αποτελεί συνέχιση της κρατικής πολιτικής εξιδανίκευσης του ναζισμού και του φασισμού στην Ουκρανία. Αποτελεί απάρνηση του ρόλου των κομμουνιστών και του σοβιετικού λαού στη νίκη ενάντια στη χιτλερική Γερμανία και τους δορυφόρους της.

“Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του και απαιτεί τον άμεσο τερματισμό της πρακτικής διώξεων και εξόντωσης ανεξάρτητων μίντια που ανοίγουν τα μάτια του λαού στα εγκλήματα του κυβερνώντος καθεστώτος”.

Με πληροφορίες από People’s dispatch 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: