Ενόχλησε η απεργία – Λύσσα από το φιλελέ εσμό με ψέματα και προπαγάνδα

Από το ΣΚΑΪ μέχρι τους υπουργούς της ΝΔ, όλοι συντονίστηκαν σε έναν αγώνα λάσπης για την κατασυκοφάντηση της απεργίας, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά την επιτυχία της.

Ακόμα κι αν δεν είχε σήμερα εικόνα κάποιος από το βαθμό συμμετοχής και τη μαζικότητα της απεργίας και των συγκεντρώσεων και πολλές ακόμα πόλεις της Ελλάδας, αρκεί να έβλεπε πόσοι είναι αυτοί που ενοχλήθηκαν από αυτή, επιστρατεύοντας κάθε κόλπο από την εργαλειοθήκη του κοινωνικού αυτοματισμού, για να καταλάβει πως κάτι καλό έγινε σήμερα.

Όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί Όλα τα σφυριά βαρούσαν στην ίδια κατεύθυνση. Ο ΣΚΑΪ ξεκίνησε το δελτίο ειδήσεων με ρεπορτάζ για το μποτιλιάρισμα στην εθνική οδό και τους κεντρικούς δρόμους, και την “απίστευτη” ταλαιπωρία που υπέστησαν οι πολίτες από την απεργία στα ΜΜΜ. Κρίμα πάντως  που δε θα δούμε αύριο ή κάποια άλλη καθημερινή την κάμερά τους στο ίδιο σημείο για να μας δείξει πόσοι κολλάνε στην κίνηση τις άλλες μέρες και να μας εξηγήσει γιατί συμβαίνει αυτό άραγε. Ούτε θα τη δούμε συχνά στις στάσεις των ΜΜΜ, για να δουν πόσες είναι οι καθυστερήσεις των λεωφορείων, των τρόλεϊ, ακόμα και του μετρό σε κάποιες περιπτώσεις, πώς στιβάζονται σα σαρδέλες οι επιβάτες και δη σε μια περίοδο έξαρσης της γρίπης. Κι αφού μας “ενημέρωσε υπεύθυνα” για την κίνηση στους δρόμους, το κανάλι του Φαλήρου έκανε αναφορά και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, για να δούμε τι ήταν αυτό που προκάλεσε το “κομφούζιο” και ν’ ακούσουμε το νον πέιπερ της κυβέρνησης για την απεργία και το χαρακτήρα της.

Ο υπουργός Μεταφορών δήλωσε με θράσος πως θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της απεργίας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δείχνοντας πως τους ενοχλεί οποιαδήποτε απεργία, απ’ όπου κι αν προέρχεται και προαναγγέλλοντας την τιμωρία συνδικαλιστών για κάτι που είναι θεωρητικά ιερό και αναφαίρετο δικαίωμα για κάθε εργαζόμενο.

Ο Βρούτσης από την άλλη είπε ότι είναι αστείο να γίνεται απεργία για ένα νομοσχέδιο που φέρνει αυξήσεις στις συντάξεις. Παρέκαμψε βολικά βέβαια – ανάμεσα σε πολλά ακόμα –  την προϋπόθεση των 30 ετών πλήρους ασφάλισης, που θα είναι άπιαστο όνειρο για τους περισσότερους νέους εργαζόμενους, στη σημερινή ζούγκλα ελαστικής εργασίας.

Τελευταίο, αλλά όχι έσχατο σε σημασία, η κυβέρνηση έδωσε με νον πέιπερ τη γραμμή πως την απεργία την υποκινούν εργατοπατέρες, με τα κυρίαρχα ΜΜΕ να ενστερνίζονται και να αναπαράγουν ασμένως αυτή την ανοησία. Ας ρωτήσει τα δικά της στελέχη της ΔΑΚΕ, που συμμετείχαν σε αρκετούς κλάδους στην απεργία, αλλά στην τελική ας μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια.

Την επόμενη φορά που θα ακούσετε κάποιο γνωστό ή συνάδελφο να αναμασά το κλισέ για τις “απεργίες που δεν πετυχαίνουν τίποτε”, πείτε του να παρακολουθεί πιο προσεχτικά ποιοι είναι εκείνοι που βγάζουν δηλητήριο και μόνο στο άκουσμά τους και γιατί να συμβαίνει αυτό, αν οι απεργίες είναι τόσο “ανώφελες” και “ακίνδυνες”. Μήπως είναι καιρός να αρχίσουμε να τους ενοχλούμε συχνότερα;

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: