Εμβόλια με δομημένο βιογραφικό – “Κατώτερη των περιστάσεων” κρίνει την επιστημονική κοινότητα ο Κυρανάκης (VIDEO)

Για να το λέει ένας άριστος του δικού του διαμετρήματος, απλά ακούμε προσεχτικά. 

Αν νομίζατε πως η δόμηση βιογραφικών είναι το πιο δυνατό σημείο του Κωνσταντίνου Κυρανάκη, ήρθε ο καιρός να μας καταπλήξει και πάλι με το εύρος της πανεπιστημοσύνης του. Ο απόφοιτος νομικής και κατασκευαστής ιστοσελίδων βουλευτής της ΝΔ, “δίκασε” την επιστημονική κοινότητα, μιλώντας στο Κόντρα Channel για την πανδημία, όπου εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την “καθυστέρηση” που διαπιστώνει στην ανάπτυξη του εμβολίου.

Συγκεκριμένα το  επίδοξο next big thing της γαλάζιας παράταξης κατακεραύνωσε χιλιάδες επιστήμονες, ερευνητικά ινστιτούτα, πανεπιστήμια, ότι χρονοτριβούν στην παρασκευή του εμβολίου: «Εμείς από την αρχή της πανδημίας ακούμε τους επιστήμονες. Το αν αυτό που λένε οι επιστήμονες είναι σωστό ή λάθος, θα το εκτιμήσουμε συνολικά στο τέλος αυτής της πανδημίας, που ελπίζω αυτό το τέλος να είναι πάρα πολύ σύντομα και επιτέλους να βγει αυτό το εμβόλιο, το οποίο, κατά τη γνώμη μου -σας το έχω πει και πολλούς μήνες πριν κύριε Λιάτσο στην εκπομπή σας- και θεωρώ η επιστημονική κοινότητα έχει καθυστερήσει υπερβολικά και έχει σταθεί κατώτερη των περιστάσεων».

Δεν ξέρουμε βέβαια ποιο ακριβώς εμβόλιο στην ιστορία των εμβολίων βγήκε σε τέτοιο χρόνο ρεκόρ – και με τι συνέπειες – που θα ικανοποιούνταν ο κ. Κυρανάκης, αλλά για να το λέει ένας άριστος του δικού του διαμετρήματος, απλά ακούμε προσεχτικά.

Ο ίδιος, απαντώντας σε όσους τόλμησαν να ειρωνευτούν την επιστημονική του κατάρτιση, αντεπιτέθηκε με ανάρτησή του στο τουίτερ, όπου παραθέτει την έγκυρη βιβλιογραφία που αποστομώνει τους “παντογνώστες και λαϊκούς δικαστές” που τον αμφισβήτησαν. Κι όταν λέμε βιβλιογραφία, μιλάμε για σκρίνσοτ από τέσσερα δημοσιεύματα, δύο ελληνικά και δύο στα αγγλικά, κάποια από τα οποία μετέφεραν εκτιμήσεις για εμβόλιο το Νοέμβριο και το Σεπτέμβριο, ένα που μιλούσε για προειδοποίηση ΠΟΥ ότι θα καθυστερήσει κι ένα άσχετο άρθρο που χαρακτήριζε τον κορονοϊό ως “τη μεγαλύτερη παγκόσμια αποτυχία διεθνούς επιστημονικής πολιτικής της γενιάς μας”. Τον βλέπουμε από τα έδρανα της βουλής καρφί για το νόμπελ ιατρικής.

Ίσως βέβαια να υπάρχει και κάποιο plan B στο πίσω μέρος του μυαλού του Κυρανάκη: Αν η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα αποτύχει, υπάρχει πάντα και η ΔΑΠ Ιατρικής και συναφών επιστημών να σώσει την κατάσταση, γιατί αν δεν είναι ισχυρό κίνητρο έρευνας και ταχύτητας να ξανανοίξει γρήγορα η Μύκονος από την επόμενη άνοιξη, δεν μπορούμε να φανταστούμε άλλο δυνατότερο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: