«Είστε με τη “Χαμάς”;»

Το πραγματικό δίλημμα είναι ένα και δεν αλλάζει, όσα σοσιαλδημοκρατικά παπαγαλάκια κι αν επιστρατευτούν: Με τους Παλαιστίνιους και το δικαίωμά τους να παλεύουν για την ελευθερία και την πατρίδα τους; `Η με το κράτος – φονιά του Ισραήλ και τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς συμμάχους του, που δολοφονεί, καταστρέφει και βάζει μπουρλότο στην περιοχή, στρεφόμενο με την πολιτική του ενάντια στα συμφέροντα και του ίδιου του λαού του;

Αίσχος…

«Είστε με τη “Χαμάς”;», έλεγε και ξανάλεγε προχτές το βράδυ στην εκπρόσωπο του ΚΚΕ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Αρβανίτης, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να δικαιολογήσει την κατάπτυστη ανακοίνωση που έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάζοντας τον αγώνα ενός ολόκληρου λαού ενάντια στην κατοχή και στην εγκληματική πολιτική του κράτους του Ισραήλ. Στριμωγμένος από την καταγγελία της Δ. Μανωλάκου, επιχείρησε να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα και να βάλει το ψευτοδίλημμα «”Χαμάς” ή Νετανιάχου», την ώρα που χιλιάδες Παλαιστίνιοι σαπίζουν στις ισραηλινές φυλακές, το εξοπλισμένο σαν αστακός κράτος του Ισραήλ τούς πετάει έξω από τα χωριά και τα σπίτια τους, χιλιάδες είναι οι νεκροί από τις επεμβάσεις της δυνάμεις κατοχής, ακόμα και μικρά παιδιά, ενώ καθημερινές είναι οι διαμαρτυρίες και οι διαδηλώσεις των Παλαιστινίων, που δεν το βάζουν κάτω όπως θα ήθελαν η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, οι ακροδεξιοί και οι φασίστες, που εξέδωσαν όλοι τις ίδιες ευρωατλαντικής κοπής ανακοινώσεις με αφορμή τη νέα ανάφλεξη στο Ισραήλ και στα παλαιστινιακά εδάφη.

… και μόνο αίσχος

Το πραγματικό δίλημμα είναι ένα και δεν αλλάζει, όσα σοσιαλδημοκρατικά παπαγαλάκια κι αν επιστρατευτούν: Με τους Παλαιστίνιους και το δικαίωμά τους να παλεύουν για την ελευθερία και την πατρίδα τους; `Η με το κράτος – φονιά του Ισραήλ και τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς συμμάχους του, που δολοφονεί, καταστρέφει και βάζει μπουρλότο στην περιοχή, στρεφόμενο με την πολιτική του ενάντια στα συμφέροντα και του ίδιου του λαού του; Η απάντηση σε αυτό το δίλημμα κρίνει τη σωστή πλευρά της Ιστορίας και ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους άλλους έχουν προ πολλού τοποθετηθεί χωρίς περιστροφές και επιστροφές. Το παραδέχτηκε άλλωστε και ο Αρβανίτης στο τέλος της παρέμβασής του, λέγοντας «πάνω απ’ όλα τα εθνικά μας ζητήματα», που επιβάλλουν τη στρατηγική συμμαχία με το κράτος του Ισραήλ και την καταδίκη του αγώνα που δίνει ο Παλαιστινιακός λαός. Αίσχος και μόνο αίσχος, που κανένας πραγματικά αριστερός δεν πρέπει να ανεχτεί.

 

Από την στήλη “Από…μέρα σε…μέρα” του σημερινού Ριζοσπάστη

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: