«Είχαν κάνει έναν κλοιό γύρω από τον Παύλο. Μόλις ήρθε ο Ρουπακιάς, λες και του έκαναν χώρο…»

Με την κατάθεση του αυτόπτη και βασικού μάρτυρα, Δ.Μελαχρινόπουλου, που είδε μπροστά στα μάτια του τη δολοφονία του φίλου του Παύλου Φύσσα από το χρυσαυγίτη Ρουπακιά, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Με την κατάθεση του αυτόπτη και βασικού μάρτυρα, Δ.Μελαχρινόπουλου, που είδε μπροστά στα μάτια του τη δολοφονία του φίλου του Παύλου Φύσσα από το χρυσαυγίτη Ρουπακιά, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι θέλαν να σκοτώσουν τον Παύλο και μίλησε για «οργανωμένη επίθεση» που εκτελέστηκε «στοχευμένα» από το τάγμα εφόδου. «Περίμεναν τον Ρουπακιά για να μαχαιρώσει. Πριν έρθει ο Ρουπακιάς, έρχονταν κατά ομάδες πέντε – πέντε χτυπούσαν και έφευγαν, λες και κάποιος τους έλεγε. Τρεις φορές έγινε αυτό. Είχαν κάνει έναν κλοιό γύρω από τον Παύλο. Μόλις ήρθε ο Ρουπακιάς, λες και του έκαναν χώρο….» τόνισε. Ανέφερε μάλιστα πως είδε το δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, να βγαίνει από το αυτοκίνητο και να πηγαίνει κατευθείαν πάνω του για να τον μαχαιρώσει. «Έπεσε πάνω του, τον αγκάλιασε, δεν προηγήθηκε κάτι μεταξύ τους, δεν τον είδα να κρατάει κάτι, όμως είδα την κίνηση σαν να τον μαχαιρώνει, δύο φορές».

Ο μάρτυρας, που δέχτηκε χτύπημα στα πλευρά από τους χρυσαυγίτες το βράδυ της δολοφονίας, αναφέρθηκε και στις απειλές που υπέστη ακόμα και 1,5 χρόνο μετά την δολοφονία.

«Με είχαν πάρει ανώνυμα τηλέφωνα και δεχόμουν απειλές για ένα με ενάμιση χρόνο και μου έλεγαν θα είσαι ο επόμενος και επανέλαβε πως η επίθεση ήταν οργανωμένη. Νωρίτερα, κατέθεσε στο δικαστήριο για τους συγκεντρωμένους χρυσαυγίτες στο σημείο που είχαν παρκάρει τ’ αυτοκίνητά τους, έξω από την καφετέρια «Κοράλι». Όπως είπε, είδε κάποιους να κρατάνε καδρόνια, στειλιάρια και ένας από αυτούς κρατούσε «μάλλον σιδηρογροθιά, την είδα να γυαλίζει στο σκοτάδι στο χέρι του». Καταθέτοντας, μάλιστα, για το σημείο της δολοφονίας, μεταξύ άλλων, είπε ότι οι συγκεντρωμένοι (σ.σ. χρυσαυγίτες) είχαν έντονο ποδοβολητό, φώναζαν και έβριζαν, ήταν σαν να ήθελαν να εμψυχώσουν τους δικούς τους.

Αναφέρθηκε σε κονβόι με 30-40 άτομα με μηχανές και αυτοκίνητα ενώ περιέγραψε και πως ο Ρουπακιάς ήταν αυτός που ήρθε με το τελευταίο αμάξι  μέσα στο οποίο υπήρχε συνοδηγός και πως τον είδε να έρχεται ανάποδα. Σε άλλο σημείο της κατάθεσης του, επισήμανε ότι κατάλαβε πως ήταν επίθεση από τη Χρυσή Αυγή κάνοντας αναφορά στις μαύρες μπλούζες, τα στρατιωτικά παντελόνια παραλλαγής και την όλη στάση τους. Επίσης, ο αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε για την αστυνομία ότι θα μπορούσε να είχε αποτρέψει τη δολοφονία.«Πέρασαν ανάμεσα τους (από τους χρυσαυγίτες) οι αστυνομικοί με τις μηχανές, είδαν όλο το σκηνικό και δεν έκαναν τίποτα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Τέλος απαντώντας σχετικά είπε επί της ουσίας,  πως ο Ρουπακιάς από μόνος του δεν θα μπορούσε να δολοφονήσει τον Παύλο Φύσσα αν δεν ήταν μέρος μιας οργανωμένης ενιαίας δράσης.

Να σημειωθεί ότι οι υπερασπιστές των χρυσαυγιτών επιχείρησαν να πλήξουν την αξιοπιστία του αυτόπτη μάρτυρα Δ. Μελαχρινόπουλο που είδε το έγκλημα μπροστά στα μάτια του.

Μάλιστα την αντίδραση της Μάγδας Φύσσα προκάλεσαν οι ερωτήσεις που επικεντρώθηκαν στο περιεχόμενο των τραγουδιών του αντιφασίστα μουσικού από πλευράς των υπερασπιστών των χρυσαυγιτών με σκοπό να διαστρεβλώσουν και να «ενοχοποιήσουν» τους στίχους. «Ποιον δικάζετε τελικά;», διερωτήθηκε η Μάγδα Φύσσα. Ως απάντηση η πρόεδρος Σοφ. Πανουτσακοπούλου της ζήτησε να βγει από την αίθουσα…..

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: