Εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης: Στάχτη 400.000 στρέμματα σε μόλις 3 μέρες, πάνω από 950.000 από την αρχή του έτους

Στα στοιχεία δεν συμπεριλαμβάνονται οι σημερινές πυρκαγιές σε Αττική (Ασπρόπυργος, Χασιά κ.α), οι καταστροφές το τελευταίο 24ωρο σε Ροδόπη, Έβρο, Βοιωτία και Εύβοια αλλά και στα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα όπως Φθιώτιδα, Χαλκιδική, Ναύπακτος, Καβάλα κ.α…..

Χωρίς τέλος είναι ο πύρινος εφιάλτης που βιώνει ο λαός εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής της ΝΔ, που έχουν αφήσει πόλεις και χωριά, δασικά οικοσυστήματα και επικίνδυνες εγκαταστάσεις αθωράκιστα, με παντελή απουσία πρόληψης και τραγικά υποστελεχωμένες και υποχρηματοδοτούμενες τη Δασική Υπηρεσία και την Πυροσβεστική.

Μόνο για το διάστημα από το Σάββατο 19 Αυγούστου έως της Δευτέρα 21 Αυγούστου έχουν παραδοθεί στις στάχτες περισσότερα από 400.000 στρέμματα, σύμφωνα με μελέτη του meteo.gr, στην οποία σημειώνεται πως «τα δεδομένα αποτελούν προκαταρκτική εκτίμηση και θα αναθεωρηθούν με την οριοθέτηση των πυρκαγιών και τη διαθεσιμότητα υψηλότερης ανάλυσης δορυφορικών δεδομένων».

Πηγή: meteo.gr

Θυμίζουμε πως στα προηγούμενα αντίστοιχα στοιχεία -τέλη Ιουλίου- τα καμμένα στρέμματα γης από την αρχή του έτους υπολογίζονταν σε 550.000. Όπως προκύπτει από την προκαταρκτική ανάλυση δορυφορικών δεδομένων που πραγματοποίησε η μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) το διάστημα 19 – 21 Αυγούστου:

380.000 στρέμματα έχουν καεί στον Έβρο.

30.000 στρέμματα έχουν καεί στη Ροδόπη.

12.000 στρέμματα έχουν καεί στη Βοιωτία.

8.000 στρέμματα έχουν καεί στην Κύθνο.

5.000 στρέμματα έχουν καεί στα Ψαχνά.

Στα στοιχεία δεν συμπεριλαμβάνονται οι σημερινές πυρκαγιές σε Αττική (Ασπρόπυργος, Χασιά κ.α), οι καταστροφές το τελευταίο 24ωρο σε Ροδόπη, Έβρο, Βοιωτία και Εύβοια αλλά και στα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα όπως Φθιώτιδα, Χαλκιδική, Ναύπακτος, Καβάλα κ.α.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: