Έφυγε από τη ζωή o Τάσος Πεζιρκιανίδης

Ο γνωστός ηθοποιός έχασε τη μάχη με τον καρκίνο.

Ο Τάσος Πεζιρκιανίδης σπούδασε στη Δραματική Σχολή Μακεδονικού Ωδείου, Conservatoire National Superieur D’ Art Dramatique του Παρισιού, με δασκάλους τους: Α. Vittez, Γ. Σεβαστίκογλου, Debos, M. Bouquet, p. Rocheler. Σχολή Lecoq.

Στέλεχος του ΚΘΒΕ επί επτά χρόνια, συμμετείχε στις παραστάσεις: Ονειρόδραμα, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Η κωμωδία των παρεξηγήσεων, Φουέντε Οβεχούνα, Ο κατά φαντασίαν ασθενής, Ο Ψεύτης, Ο κύκλος με την κιμωλία, Ο κύριος Πούντιλα και ο άνθρωπός του Μάτι, Τα Παντρολογήματα, Ένα ευτυχές γεγονός, Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία, Κατσούρμπος, Ο Άγιος Πρίγκηψ, Τέλος καλό όλα καλά, καθώς και στις παραστάσεις αρχαίου δράματος: Οι Βάτραχοι, Όρνιθες, Νεφέλες, Πλούτος.

Στο ελεύθερο θέατρο έχει παίξει σε όλα τα είδη. Συμμετείχε σε πολλές παραστάσεις μεταξύ των οποίων: Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας στο Θεσσαλικό Θέατρο, Άννυ στον θίασο Αλίκη Βουγιουκλάκη, Το σώσε στην Ελεύθερη Σκηνή, Πυξ Λαξ και Δον Ζουάν στο Σικάγο στο θέατρο Μουσούρη, στην επιθεώρηση Ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε στην Ελεύθερη Σκηνή.

Στη θεατρική του διαδρομή συνεργάστηκε με τουλάχιστον τρεις γενιές σκηνοθετών: Μ. Βολανάκης, Σ. Ευαγγελάτος, Σ. Ντουφεξής, Γ. Ρεμούνδος, Γ. Μιχαηλίδης, Α. Βουτσινάς, Δ. Χρονόπουλος, Σ. Φασουλής, Θ. Τερζόπουλος, Κ. Τσιάνος, Σ. Χατζάκης, Ν. Μιλβόγιεβιτς, Γ. Χουβαρδάς κ.ά.

Ο ηθοποιός, ο οποίος είχε παίξει και σε τηλεοπτικές παραγωγές. Ένας από τους ρόλους του, που αγαπήθηκαν πολύ ήταν εκείνος του «Χάμπου» στο πολύ πετυχημένο σήριαλ του Mega, «Εμείς και Εμείς».

Ο Τάσος Πεζιρκιανίδης ήταν εν ενεργεία ηθοποιός του ΚΘΒΕ. Τελευταία του παράσταση οι ΗΛΙΘΙΟΙ του Νιλ Σάιμον- παιζόταν ως τα τέλη Αυγούστου του 2018.

Την είδηση του θανάτου του, έκανε γνωστή ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ, κος Γιάννης Αναστασάκης. «Το ΚΘΒΕ πενθεί απόψε. Χάσαμε ένα σπουδαίο ηθοποιό κι έναν ωραίο άνθρωπο… Ο Τάσος Πεζιρκιανίδης πάλεψε πολύ με τον καρκίνο , αλλά σήμερα στις 9 το βράδυ μας αποχαιρέτησε με μια πνοή», έγραψε σε ανάρτησή του στο facebook.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 11.00 το πρωί, στον Άγιο Παντελεήμονα Πολίχνης.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: