Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε καμένo αχυρώνα – Ο ΣΚΑΪ και οι σκιαμαχίες του με την κυβέρνηση

Αυτή βασικά είναι η στιγμή να τους πούμε ένα μεγάλο “σκάστε επιτέλους”.

“Αυτή είναι η ώρα να ενωθούμε με σύμπνοια, να συσπειρωθούμε και να δείξουμε τις ευθύνες του ΣΚΑΪ”, που μειώνει τις ένοπλες δυνάμεις και την κυβέρνηση”, που δε θα ξαναστείλει εκπροσώπους στα πάνελ του σταθμού. Η αρχή είχε γίνει την πρώτη μέρα των πυρκαγιών από φιλοκυβερνητικά ακκάου στα ΜΚΔ, που άφηναν συνωμοσιολογικά υποννοούμενα για την παρουσία συνεργείων του καναλιού στα σημεία της πυρκαγιάς, οδηγώντας το Χριστόφορο Ζαραλίκο στην δηκτική ατάκα πως μετά τους Τούρκους πράκτορες, πλέον τις φωτιές τις βάζουν καλά εκπαιδευμένοι παίκτες του Survivor:

Το ότι επρόκειτο για κανονική γραμμή αποδείχτηκε στην πορεία, καθώς τα σχετικά σχόλια πλήθαιναν, ενώ επιστεγάστηκαν με την κυβερνητική απόφαση για “εμπάργκο” κατά του καναλιού, θυμίζοντας τις εποχές που ο Σύριζα έκοβε τις εμφανίσεις στην Ανατροπή του Πρετεντέρη (όπου το ρόλο εκπροσώπησης του κόμματος επωμίζονταν”μόνο” ανεπίσημοι συριζαίοι, όπως ο Κατρούγκαλος πριν γίνει υπουργός) κι αργότερα ο Τσίπρας σε όλες τις εκπομπές του πάλαι ποτέ μεγάλου καναλιού. Τα συριζοτρόλ και οι δεν-είμαι-σύριζα-πανηγύρισαν δεόντως, φροντίζοντας παράλληλα να μας μεταδίδουν με κάθε λεπτομέρεια το πρόγραμμα του σταθμού που αγαπάνε τόσο να μισούν. Ορισμένοι πάνω στον “ενθουσιασμό” τους, γι’αυτή την παρέμβαση-τομή, “απαίτησαν” (sic) από το ΚΚΕ να ακολουθήσει το παράδειγμα της κυβέρνησης αποσύρωντας εκπροσώπους του από τις εκπομπές του ΣΚΑΪ, καθότι είναι γνωστό εξάλλου ότι οι τελευταίοι ξημεροβραδιάζονται στα πάνελ του. Η απάντηση στην επισήμανση του αυτονόητου ήταν ένα μεγαλοπρεπές πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα:

Από την άλλη, στο ΣΚΑΪ, που έχει αναλάβει το ρόλο έξαλλης αντιπολίτευσης διεκολύνοντας τη ΝΔ, πλην εξαιρέσεων, να τηρεί προς το παρόν “εθνικά υπεύθυνη” στάση χαμηλών τόνων, κινείται στους εξής τόνους: “Αυτή είναι ώρα εθνικής ενότητας, εθνικής ομοψυχίας και να δείξουμε πόσο ανίκανη κι επικίνδυνη είναι αυτή η κυβέρνησε που πρέπει να απομακρυνθεί άμεσα για το καλό του τόπου”. Ένα “Κούλη σώσε μας” κρέμεται από τα χείλη πολλών παρουσιαστών και ρεπόρτερ του σταθμού, που το καταπνίγουν με πόνο ψυχής. Συγκινητικές είναι πράγματι οι προσπάθειές τους να αποδώσουν στο Σύριζα ακόμα και την ένταση των ανέμων αν μπορούσαν, με απεγνωσμένες απόπειρες να εκμαιεύσουν από κάθε τους καλεσμένο, ακόμα και τον πιο καταφανώς απρόθυμο, κάποια στοιχεία ενοχής της κυβέρνησης.

Αυτή βασικά είναι η στιγμή να τους πούμε ένα μεγάλο “σκάστε επιτέλους”. Όχι γιατί δεν είναι η στιγμή της απόδοσης ευθυνών, αλλά γιατί στήνουν χωρίς ντροπή το άθλιο δικομματικό τους παιχνίδι πάνω στις φλόγες, τα πτώματα και τον ανείπωτο πόνο τόσων ανθρώπων.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: