Δροσερή αύρα κυβερνητικού αυταρχισμού… – Η ΕΛ.ΑΣ. τραυμάτισε κι άλλον φοιτητή του ΑΠΘ, με κρότου-λάμψης!

Η κυβέρνηση στήνει αυτές τις μέρες την πρόβα-τζενεράλε για την είσοδο του θεσμού της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και δείχνει στην πράξη τι επιδιώκει με σκληρές εικόνες από το κοντινό μας μέλλον…

Δυστυχώς πλέον δεν είναι είδηση η επίδειξη κρατικού αυταρχισμού και ωμής βίας εναντίον των φοιτητών. Είδηση είναι να περάσει μία βδομάδα στο Αριστοτέλειο, χωρίς να υπάρξει αντίστοιχο κρούσμα. Η… “δροσερή αύρα της δημοκρατίας”, όπως την είχε χαρακτηρίσει ο Μητσοτάκης στη Βουλή, δείχνει τα δόντια της και τι ακριβώς θέλει να πετύχει μες στα Πανεπιστήμια, όταν μιλάει για “εμπέδωση της τάξης”.

Μόλις μια βδομάδα μετά τις φοιτητικές εκλογές, με την εκκωφαντική ήττα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και το ηχηρότατο μήνυμα των φοιτητών ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, η απάντηση της κυβέρνησης ήταν η γνωστή συνταγή: αφού δεν περνάει με καρότο, αναλαμβάνει το μαστίγιο… Αυτή τη φορά, τα ΜΑΤ που έχουν καθημερινή παρουσία στο campus της Πανεπιστημιούπολης για να… προστατέψουν τον χώρο του Βιολογικού, έριξαν αιμόφυρτο στο έδαφος έναν φοιτητή του ΑΠΘ, κάνοντας ρίψη χειροβομβίδας κρότου-λάμψης! Οι εικόνες που ακολουθούν είναι σκληρές αλλά πιθανότατα όχι αρκετές για να αποτυπώσουν την ωμή κρατική καταστολή σε όλη της τη διάσταση.

Ο φοιτητής μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο και ευελπιστούμε να μην έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Την ίδια στιγμή, οι δυνάμεις της καταστολής συνέχιζαν απτόητες το έργο τους, με τις γνωστές μεθόδους…

Μπορεί η ΔΑΠ να καταποντίστηκε στο ΑΠΘ, να μη βρήκε καν υποψήφιους για να κατέβει σε ολόκληρες σχολές όπως η ΣΘΕ, αλλά αυτό δεν εμποδίζει την κυβέρνηση να επισπεύσει την υλοποίηση του προκλητικού νόμου για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, πιθανότατα μες στον Ιούνιο. Και αν αυτές οι μέρες έχουν τον ρόλο μιας πρόβας-τζενεράλε, αντιλαμβάνεστε τι θέλει να πετύχει τελικά η κυβέρνηση και ότι θέλει να κάνει τις σημερινές εικόνες καθημερινό κανόνα.

Το μοναδικό ερώτημα πλέον -και το θέτουμε απολύτως σοβαρά και μετά λόγου γνώσεως- είναι αν η κυβέρνηση επιδιώκει παράλληλα βάσει προγράμματος μια όξυνση με απρόβλεπτες συνέπειες, με μοναδικό σκοπό να συσπειρώσει το “κόμμα των νοικοκυραίων” και λοιπών τρομοκρατημένων τηλεθεατών, που αγνοούν την πραγματικότητα και δανείζονται την άποψη των καναλιών γι’ αυτήν, εν όψει πιθανών επικείμενων εκλογών.

Κι όταν λέμε “απρόβλεπτες συνέπειες”, ας γίνουμε ακόμα πιο σαφείς: Τι άλλο πρέπει να γίνει; Μήπως οι κρατούντες επιδιώκουν να υπάρξει νεκρός, για να πνίξουν στο αίμα του την οργή για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία και τις αντιδράσεις σύσσωμης της φοιτητικής κοινότητας;

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: