Δημήτρης Κουτσούμπας στη Λάρισα: Το ΚΚΕ είναι εδώ παρόν και στη Βουλή, στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο τα αιτήματα των πλημμυροπαθών (ΒΙΝΤΕΟ)

“Αν δεν γίνουν αντιπλημμυρικά έργα, αν δεν δοθεί γενναία χρηματοδότηση τα επόμενα χρόνια, συνεχώς θα βρισκόμαστε μπροστά σε νέες καταστροφές. Τα μεγάλα λόγια των κυβερνήσεων και από τον Ιανό και πιο πριν και μετά και σήμερα, δεν μας επαναπαύουν…”

Λάσπη. Δυσοσμία. Σαν να έσκασαν οι υπόνομοι όλου του κόσμου στις γειτονιές του Αγ. Θωμά, της Λάρισας.

Μα το πιο ανυπόφορο απ’ όλα είναι τα κλάματα ηλικιωμένων ανθρώπων που παλεύουν μόνοι τους, παρέα με τις αρρώστιες τους, τα προβλήματα τους, όπως η κ. Θεοδωρα. «Αν δεν ήταν το παιδί μου, κάτι θα έκανα να πεθάνω, δεν θέλω να ζω άλλο. Πώς να τα καταφέρω;», μονολογεί με λυγμούς.

Το σπίτι της, το σπίτι του γιου της πλημμυρισμένα, όλα κατεστραμμένα, ούτε ρούχα, ούτε παπούτσια, ούτε χρήματα… Τι να καλύψει με τα πεντακόσια ευρώ της σύνταξης; Μας δείχνει ολόγυρα και καταγγέλλει την απουσία οποιασδήποτε μέριμνας απ’ το Δήμο, από κάποια αρμόδια αρχή, να φέρουν κάδους, να ρίξουν λίγο νερό στους δρόμους, να κάνουν κάτι, οτιδήποτε. «Τίποτα! λέει με οργή.

Αυτή τη γειτονιά της Λάρισας επισκέφτηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, το απόγευμα, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε πληγείσες περιοχές της Στ. Ελλάδας και της Θεσσαλίας.

Μαζί του ήταν τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Κ. Παρασκευάς και Κ. Παπασταύρου, η γραμματέας Θεσσαλίας και μέλος της γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, Μ. Γαβαλά, ο Ρ. Μαρούδας, μέλος της ΚΕ, ο Αντ. Ραλλατος, μέλος της ΚΕΟΕ και υπεύθυνος του Τμήματος περιβάλλοντος της ΚΕ, ο Π. Κρίκης, υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας, ο Τ. Τσιαπλές, υποψήφιος περιφερειάρχης, οι βουλευτές Λάρισας και Μαγνησίας Γ. Λαμπρουλης και Β. Μεταξάς, ο Αλ. Ζορμπάς, γραμματέας της ΤΕ Λάρισας, ο Π. Κοδελας, γραμματέας του ΣΠ Θεσσαλίας της ΚΝΕ, ο Γ. Σκοκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Οι πληγέντες οργανώνονται και διεκδικούν

Στον Άγιο Θωμά τον υποδέχτηκαν μέλη της νεοσύστατης Συντονιστικής Επιτροπής πληγέντων και συγκεκριμένα οι ΧρΠαπαθανασίου, Λίτσα ΓούναρηΙωάννα ΓκονέλαΣ. Γκονέλας και Χρ. Καλαμπούκας, που τον ενημέρωσαν για την κατάσταση που αντιμετωπίζει η περιοχή τους και του εξέθεσαν τα αιτήματά τους, ενώ παρέδωσαν στον Δ. Κουτσούμπα υπόμνημα με τις διεκδικήσεις τους.

Ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος υπογράμμισε ότι τα προβλήματα είναι γνωστά στο ΚΚΕ, το οποίο στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο τα αιτήματα των πλημμυροπαθών και θα βρεθεί δίπλα τους στον αγώνα για τη διεκδίκησή τους. Ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Συντονιστικής για τις παρεμβάσεις που ήδη έχει κάνει σ΄αυτή την κατεύθυνση το ΚΚΕ και δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει ακόμα πιο αποφασιστικά.

Θυμίζει λίμνη η Γιάννουλη

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ η «βυθισμένη» σε επικίνδυνα λύματα Γιάννουλη, όπου ο Τ. Τσιαπλές, κάτοικος ο ίδιος της περιοχής, τον ενημέρωσε για τους λόγους που προκάλεσαν αυτή την τεράστια καταστροφή στην πόλη, για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν τώρα οι κάτοικοί της, αλλά και για το τι πρέπει να γίνει προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα άμεσα προβλήματα όπως η στέγαση των ανθρώπων, η απολύμανση της περιοχής, αλλά και μακροπρόθεσμα για να μην επαναληφθεί αυτή η τραγική κατάσταση.

Αν δεν γίνουν αντιπλημμυρικά έργα συνεχώς θα βρισκόμαστε μπροστά σε νέες καταστροφές

Αμέσως μετά ο Δ. Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αποδεικνύεται και εδώ στη Λάρισα, στη Γιάννουλη και στη Νέα Σμύρνη και παντού, αυτό που είπαμε και σήμερα το μεσημέρι στον Παλαμά, στην Καρδίτσα, σε όλες τις πληγείσες περιοχές, ότι αν δεν γίνουν αντιπλημμυρικά έργα, αν δεν δοθεί γενναία χρηματοδότηση τα επόμενα χρόνια, συνεχώς θα βρισκόμαστε μπροστά σε νέες καταστροφές. Τα μεγάλα λόγια των κυβερνήσεων και από τον Ιανό και πιο πριν και μετά και σήμερα, δεν μας επαναπαύουν.

Χρειάζεται οργάνωση, χρειάζεται αγώνας. Στηριχτείτε στην επιτροπή εδώ τον κατοίκων που υπάρχει. Το ΚΚΕ είναι εδώ παρόν και στη Βουλή, ήδη καταθέσαμε επίκαιρη ερώτηση για τα προβλήματα της Λάρισας και των πληγεισών περιοχών. Χρειάζεται αποκατάσταση άμεση των ζημιών, χρειάζονται αποζημιώσεις στο 100% της καταστροφής και βεβαίως χρειάζονται όλα αυτά μέτρα που είπε πριν και ο Τάσος Τσιαπλές, ο υποψήφιος περιφερειάρχης, ο περιφερειακός σύμβουλος που είναι από εδώ και γνωρίζει τα ζητήματα και βρίσκεται και στην επιτροπή αγώνα, να τα παλέψουμε όλοι μαζί μέσα στη βουλή, στην ευρωβουλή, στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια και κυρίως στους δρόμους του αγώνα. Γεια σας, καλή δύναμη!»

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: