Δημήτρης Κουτσούμπας – “O λαός μόνο μπορεί να σώσει το λαό!”

Ο λαός στην Εύβοια και στις άλλες πυρόπληκτες περιοχές έχει πάρει πάνω του το ζήτημα της υπεράσπισης της ζωής του, των κατοικιών και της περιουσίας του, των χωριών και του φυσικού πλούτου.

Σε ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της αντιμετώπισης των πυρκαγιών αναφέρθηκε με δήλωσή του ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, δηλαδή την αυταπάρνηση και την αυτοθυσία με την οποία οι κάτοικοι των περιοχών που πλήττονται από την πύρινη λαίλαπα, εγκαταλελειμμένοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες με ευθύνη της κυβέρνησης, δίνουν τον άνισο αγώνα με τις φλόγες.

Ολόκληρη η δήλωση αναφέρει τα εξής:

«Ο λαός στην Εύβοια και στις άλλες πυρόπληκτες περιοχές έχει πάρει πάνω του το ζήτημα της υπεράσπισης της ζωής του, των κατοικιών και της περιουσίας του, των χωριών και του φυσικού πλούτου. Η λαϊκή πρωτοβουλία είναι συγκινητική, την ώρα που η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός τον έχουν αφήσει στο έλεος των πυρκαγιών και των τραγικών ελλείψεων στην αντιπυρική προστασία. Είναι ο ίδιος κρατικός μηχανισμός που λειτουργεί γρήγορα και αποτελεσματικά όταν πρόκειται να στηρίξει διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα και τους επενδυτές της λεγόμενης πράσινης ανάπτυξης που θα επιχειρήσουν και τώρα να επωφεληθούν από τη μεγάλη καταστροφή.

Το συμπέρασμα για το σήμερα, αλλά και για το αύριο είναι ένα: Ο λαός μόνο μπορεί να σώσει το λαό!».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: