“Δεν χτυπήσαμε το 5χρονο παιδί, ερεθίστηκε ο λαιμός του από τα χημικά…” – Προκλητική απάντηση της ΕΛ.ΑΣ.

Η αλήθεια έλαμψε. Η ΕΛ.ΑΣ. δηλώνει πως το μικρό παιδί δε δέχτηκε γκλομπ στο κεφάλι, απλώς ερεθίστηκε ο λαιμός του από τα χημικά! Τα ΜΑΤ προφανώς δε φέρουν καμία ευθύνη για τη χρήση χημικών σε μια γειτονιά, με μικρά παιδιά και ηλικιωμένους…

Μετά τη σύλληψη “επικίνδυνων 14χρονων” μαθητών και το χτύπημα σε ένα 11χρονο παιδί στο Μενίδι, η ΕΛ.ΑΣ. κατακτά νέες κορυφές, με την ωμή καταστολή σε πεζόδρομο του Γαλατσίου (Λαμπρινή) με καφετέριες-εστιατόρια, όπου καθόταν ανυποψίαστος κόσμος, ηλικιωμένοι καθώς και μικρά παιδιά. Σύμφωνα μάλιστα με πλήθος καταγγελιών στα socia media, ένα 5χρονο παιδί έπεσε θύμα της αστυνομικής βίας και δέχτηκε χτύπημα με γκλομπ!

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση που έκανε μία εκ των ιδιοκτητών του cafe όπου έγινε η αστυνομική επέμβαση. Σε αυτήν κάνει λόγο για “περιφρόνηση και απαξίωση” από τους αστυνομικούς και κλείνει λέγοντας “είστε τυχεροί όσοι δε ζήσατε, αυτό που ζήσαμε εμείς σήμερα…”

Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. ήρθε με τη συνήθη μέθοδο των διαρροών από “αστυνομικές πηγές” και είναι πιο προκλητική ίσως και από την ίδια την κατασταλτική επέμβαση. Σύμφωνα με το δημοσίευμα και τις πηγές του διαδικτυακού Έθνους, οι αστυνομικοί δε χτύπησαν το παιδί, που βρισκόταν με τη γιαγιά του και το δίδυμο αδερφάκι του στο σημείο της επέμβασης. Το πρόβλημα που αντιμετώπισε το πεντάχρονο παιδί, δεν προήλθε από χτύπημα με γκλομπ, αλλά επειδή ερεθίστηκε ο λαιμός του από τα χημικά. Η γιαγιά του μικρού παιδιού επικοινώνησε με τις Αρχές, αλλά και με παιδίατρο, που της υπέδειξε τι πρέπει να κάνει.

Όλη η αλήθεια έλαμψε. Το μικρό παιδί δε δέχτηκε γκλομπ στο κεφάλι, απλώς ερεθίστηκε ο λαιμός του -sic- από τα χημικά. Αυτά προφανώς ήταν στον αέρα, σαν την αγάπη, και τα ΜΑΤ δε φέρουν την παραμικρή ευθύνη για τη χρήση τους στον πεζόδρομο μιας πυκνοκατοικημένης γειτονιάς, με παιδιά και ηλικιωμένους. Όλα καλά…

Είναι μάταιο να περιμένει κανείς ντροπή και απολογία από ένα σώμα που δρα ανενόχλητα με εντολή της πολιτικής του ηγεσίας. Επειδή τα γραπτά μένουν, πάντως, θυμίζουμε την υποκριτική τοποθέτηση του Χρυσοχοΐδη, όταν είχε βγει στη δημοσιότητα το περιστατικό με τη βία στο 11χρονο παιδί από το Μενίδι.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: