Χρήστος Δάντης: “Τον Βελουχιώτη τον τίμησε η ίδια η ιστορία, Κυριάκο. Όλοι γνωρίζουμε σε ποιον ανήκει η Αντίσταση…”

Δε χρειάζεται να έχει κανείς υψηλό πολιτικό ταβάνι, για να πει το αυτονόητο για το έπος της Αντίστασης…
“Επειδή αλλιώς μεγαλώσαμε εμείς κι αλλιώς εσύ, σίγουρα η Αντίσταση είχε και κάποιους ανένταχτους, κάποιους λίγους δεξιούς, αλλά είχε κυρίως αριστερούς. Γι’ αυτό άργησε ν’ αναγνωριστεί.”

Μπορεί να έχει αντιφάσεις και πολιτικές ανορθογραφίες (οι άλλες δε μας ενδιαφέρουν, ούτε αλλοιώνουν το νόημα) το σκεπτικό του Δάντη, αλλά δε χρειάζεται να έχει κανείς ψηλό πολιτικό ταβάνι για να αντιδράσει στο κυβερνητικό αφήγημα “όλοι μαζί κάναμε Αντίσταση” και να σημειώσει κάποια αυτονόητα πράγματα.

Σήμερα η μέρα επιβάλλει περισσότερο από ποτέ την ανάδειξη της σημαίας μας, μιας σημαίας που ανήκει σε όλους τους Έλληνες, αριστερούς κεντρώους, δεξιούς.
Μιας σημαίας που μας έκαναν να φοβόμαστε να υψώσουμε για πάνω από μια δεκαετία οι φασιστες, μη νομίσει κανεις ότι έχουμε ίδια «πιστεύω» με δαύτους.
Μιας σημαίας που συμβολίζει τη δημοκρατία, αυτό ακριβώς που ήθελαν να καταλύσουν.

Ζήτω η 28η Οκτώβρη.

Ζήτω η Ελληνική Αντίσταση.

Και ξέρεις Κυριάκο…
Επειδή αλλιώς μεγαλώσαμε εμείς κι αλλιώς εσύ, σίγουρα η Αντίσταση είχε και κάποιους ανένταχτους, κάποιους λίγους δεξιούς, αλλά είχε κυρίως αριστερούς.
Γι’ αυτό άργησε ν’ αναγνωριστεί.
Η Ζυγαριά δε μπορεί να γύρει υπέρ των δοσίλογων.
Δυστυχώς, δε μπορούμε να βάλουμε στο ίδιο τσουβάλι τον Ζερβα με τον Άρη.
Ο Ζέρβας τιμήθηκε από την Ελληνική κυβέρνηση με το αξίωμα του Υπουργού.
Τον Βελουχιώτη τον τίμησε η ίδια η ιστορία Κυριάκο.
Όλοι γνωρίζουμε σε ποιον ανήκει η Αντίσταση.

Χρόνια Πολλά Ελλάδα

Χρήστος Δάντης
28/10/2020

Η Ελλάδα -και η σημαία που την συμβολίζει- δεν είναι ένα ενιαίο σύνολο, για να ανήκει σε όλους τους Έλληνες. Και αυτή η διάσπαση, η έλλειψη εθνικής ενότητας, έγινε φανερή τον καιρό της Κατοχής και της Αντίστασης. Η οποία ανήκει στον λαό που την έκανε, στις δυνάμεις που την οργάνωσαν και δεν είναι για τα δόντια των αστών πολιτικών, που έρχονται να αντλήσουν υπεραξία από το έπος της.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: