Με αστυνομική προστασία διαδήλωσαν οι νεοναζί στη Γερμανία

Οι αστυνομικές αρχές ήταν πενταπλάσιες από τους προστατευόμενους νεοναζί κι ανακοίνωσαν πως περιφρουρούν κάθε συγκέντρωση, ανεξαρτήτως θέματος, από ενοχλήσεις, για να εγγυηθούν το… “δικαίωμα στο συνέρχεσθαι”

Με αστυνομική συμπαράσταση κατόρθωσαν τελικά να πορευτούν στο Βερολίνο μερικές εκατοντάδες νεοναζί και νοσταλγών του Χίτλερ. Αντιφασίστες διαδηλωτές μπλόκαραν πολλές φορές την πορεία των νεοναζί. Οι φασίστες μάλιστα είχαν αναγκαστεί να αλλάξουν τον τόπο συγκέντρωσης, που αρχικά επρόκειτο να είναι το σημείο, όπου αυτοκτόνησε το 1987 ο ναζί Ρούντολφ Ες -επέτειος που ήταν κι η αφορμή για την κινητοποίησή τους.

 

5.000 διαδηλωτές (σχεδόν δεκαπλάσιοι από τους νεοναζί), κι ανάμεσά τους ο ηλικιωμένος Dieter που βλέπετε παραπάνω, πραγματοποίησαν δυναμική αντι-συγκέντρωση για να ματαιώσουν τη φασιστική πορεία, που τελικά πραγματοποιήθηκε υπό υψηλή αστυνομική προστασία, παρουσία 2.300 οργάνων της τάξης (σχεδόν πενταπλάσιοι από το πλήθος των νεοναζί). Η αστυνομία παρενέβη ακόμα και με συλλήψεις ατόμων που πετούσαν πέτρες και μπουκάλια στους φασίστες, ενώ η αστυνομική διεύθυνση του Βερολίνου ανάρτησε στο λογαριασμό της δήλωση, με την οποία ουσιαστικά κλείνει -εμμέσως πλην σαφώς- το μάτι στους νεοναζί, αναφέροντας πως αν η διαμαρτυρία κατά της διαδήλωσης περιλαμβάνει επίθεση με αντικείμενα, είναι υποχρεωμένη να κινηθεί σύμφωνα με το νόμο.

Το πανό των νεοναζί λέει “ο φόνος δεν παραγράφεται”, υπονοώντας πως ο Ρούντολφ Ες δεν αυτοκτόνησε, αλλά δολοφονήθηκε…

Η δήλωση προσθέτει μάλιστα πως “οι συνάδελφοί μας προστατεύουν κάθε συγκέντρωση από ενοχλήσεις, ανεξαρτήτως θέματος”, ενώ εκτιμά πως “αυτό εγγυάται το δικαίωμα του συνέρχεσθαι…”

Να σημειωθεί επίσης πως ο Δήμος του Βερολίνου δήλωσε αδυναμία απαγόρευσης της συγκέντρωσης και περιορίστηκε σε κάλεσμα συμμετοχής στις αντισυγκεντρώσεις.

Με πληροφορίες από το RBB 24

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
1 Σχόλιο

Κάντε ένα σχόλιο: