Αστυνομική εισβολή στο κτίριο των γραφείων της ΛΑ.Ε. – Μίσος ενάντια στους διαδηλωτές για τον Φύσσα

Και φοιτητές χτύπησαν, και σε κτίριο μπούκαραν. Δεν είχαν ένταλμα αλλά εντολές και το μίσος του μπάτσου για τα παιδιά που διαδήλωσαν στην αντιφασιστική πορεία για τον Φύσσα.

Και φοιτητές χτύπησαν, και σε κτίριο μπούκαραν. Δεν είχαν ένταλμα αλλά εντολές και το μίσος του μπάτσου για τα παιδιά που διαδήλωσαν στην αντιφασιστική πορεία για τον Φύσσα. Που πέτυχαν να μπει στη φυλακή ο Ρουπακιάς (αυτός που παραδόθηκε στους αστυνομικούς λέγοντας “δικός σας είμαι”) και η ηγεσία των νεοναζί.

Όπως καταγγέλλεται στην ανακοίνωση της ΛαΕ, οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν στήσει καρτέρι στους φοιτητές -που ήταν μέλη της οργάνωσης και γύριζαν στα γραφεία της μετά τη μεγάλη αντιφασιστική πορεία στη μνήμη του Παύλου στο Κερατσίνι. Τους κυνήγησαν ως την είσοδο του κτιρίου όπου βρίσκονται τα γραφεία (σε μια στοά κοντά στην Ομόνοια, παρακείμενη της Πατησίων) και επιχείρησαν να προσαγάγουν με το “έτσι θέλω” πέντε φοιτητές, ξεσπώντας το μίσος τους.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΛαΕ περιγράφει ως εξής τα γεγονότα.

Στις 18 Σεπτεμβρίου το βράδυ, φοιτητές, στην πλειοψηφία τους εκλεγμένα μέλη των ΔΣ των Φοιτητικών Συλλόγων τους και μέλη της Λαϊκής Ενότητας, δέχθηκαν επίθεση από ομάδες ΔΙΑΣ καθώς επέστρεφαν στα γραφεία της ΛΑΕ από τη μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση για τα οκτώ χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη ναζιστική Χρυσή Αυγή.

Λίγα μέτρα έξω από τα γραφεία, στην οδό Πατησίων, ομάδες ΔΙΑΣ που τους είχαν στήσει «καρτέρι» σε παρακείμενο στενό, τους κυνήγησαν μέχρι τα γραφεία, εισέβαλαν μέσα στην πολυκατοικία, έπιασαν πέντε φοιτητές και φοιτήτριες και επιχείρησαν να τους προσαγάγουν. Φυσικά, δεν υπήρχε ένταλμα, ούτε παρουσία εισαγγελέα.

Όπως φαίνεται στο βίντεο όπου καταγράφηκε το γεγονός, ο επικεφαλής της μίας διμοιρίας ανεβαίνει τα σκαλιά της πολυκατοικίας, φωνάζει στους υπόλοιπους φοιτητές να κατέβουν κάτω (προφανώς για να προσαχθούν και αυτοί!) και να «αφήσουν το βίντεο». Οι πέντε φοιτητές κρατήθηκαν στο σημείο για ώρα, περικυκλωμένοι από μηχανές και αστυνομικούς της ΔΙΑΣ και της ΟΠΚΕ που είχαν αποκλείσει την πρόσβαση στην είσοδο των γραφείων και αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από τις διαμαρτυρίες στελεχών της Λαϊκής Ενότητας και δικηγόρων που έφτασαν στα γραφεία.

Στη συνέχεια η ανακοίνωση θέτει το ερώτημα της πολιτικής ευθύνης για τη συμπεριφορά των αστυνομικών και την ασυλία τους.

Το χθεσινό περιστατικό γεννά ερωτήματα. Από ποιον έλαβαν εντολή οι διμοιρίες για να επιτεθούν στους φοιτητές; Ήταν στο πλαίσιο της εντολής τους η εισβολή στα γραφεία της Λαϊκής Ενότητας; Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου θα διερευνήσει το περιστατικό; Θα τιμωρηθούν οι αστυνομικοί που εισέβαλαν παράνομα, χωρίς ένταλμα, σε γραφεία πολιτικού κόμματος της Αριστεράς; Και τελικά αυτό εννοεί ο νέος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη με τις δηλώσεις του περί «ασφάλειας όλων των πολιτών»;

Οι αστυνομικές αρχές ανακοίνωσαν τη διενέργεια ΕΔΕ, που είναι εθιμικό ανέκδοτο και ο παραδοσιακός τρόπος συγκάλυψης των αστυνομικών αυθαιρεσιών.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: