«Αρνητές» του κορονοϊού καίνε βιβλία κατά τα πρότυπα των ναζί (ΦΩΤΟ) – ΚΝΕ: Η κυβέρνηση αφήνει χώρο να αναπτυχθούν τέτοιες σκοταδιστικές απόψεις και πρακτικές

Η κυβέρνηση, με την επικίνδυνη πολιτική της, αφήνει χώρο να αναπτυχθούν τέτοιες σκοταδιστικές απόψεις και πρακτικές, ενισχύοντας όλες αυτές τις δυνάμεις που αποτελούν “βολικό αντίπαλο”, για να κρύψει τις πραγματικές της ευθύνες για τις τεράστιες ελλείψεις και τα κενά στο δημόσιο σύστημα υγείας και στην αντιμετώπιση της πανδημίας.»

Αποτρόπαιες εικόνες, με «αρνητές» του κορονοϊού να ρίχνουν στην πυρά βιβλία, παραπέμποντας σε ναζιστικές πρακτικές, διαδραματίστηκαν χθες στη Χαλκίδα.

Ειδικότερα, σε συγκέντρωση που έγινε το βράδυ της Κυριακής από αρνητές του κορονοϊού έξω από τα δικαστήρια της πόλης, στο στόχαστρο μπήκε βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά, το οποίο μοιράζεται στα σχολεία στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την αν τιμετώπιση της πανδημίας.

Σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο εμφανίζεται ένας άνδρας που υποστηρίζει ότι το βιβλίο «κάνει προπαγάνδα στα μικρά παιδιά» και στη συνέχεια το καίει, καλώντας και τους υπόλοιπους να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

ΚΝΕ: Η κυβέρνηση αφήνει χώρο να αναπτυχθούν σκοταδιστικές πρακτικές

Σε σχόλιό του σχετικά με το θέμα, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σημειώνει:

«Οι αποτρόπαιες εικόνες, με «αρνητές» του κορωνοϊού να καίνε βιβλία στη Χαλκίδα, θυμίζουν σκοτεινές περιόδους και μεσαιωνικού χαρακτήρα τελετές, κατά τα πρότυπα των ναζί.

Είναι ενέργειες απολύτως καταδικαστέες και δεν έχουν καμία σχέση με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών για μέτρα προστασίας της υγείας, που αρνείται να ικανοποιήσει η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση, με την επικίνδυνη πολιτική της, αφήνει χώρο να αναπτυχθούν τέτοιες σκοταδιστικές απόψεις και πρακτικές, ενισχύοντας όλες αυτές τις δυνάμεις που αποτελούν “βολικό αντίπαλο”, για να κρύψει τις πραγματικές της ευθύνες για τις τεράστιες ελλείψεις και τα κενά στο δημόσιο σύστημα υγείας και στην αντιμετώπιση της πανδημίας.»

«Για αντιδραστικές αντιλήψεις και πρακτικές» κάνει λόγο η ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ για το κάψιμο βιβλίων στην Χαλκίδα από «αρνητές».

Αναφέρει σε ανακοίνωση:

«Στη συγκέντρωση αυτοαποκαλούμενων αντιεμβολιαστών χτες (12/12/21) στην Χαλκίδα βγήκαν στην επιφάνεια κύκλοι του σκοταδισμού με ενέργειες που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, όπως το κάψιμο βιβλίων. Πρόκειται για αντιδραστικές αντιλήψεις και πρακτικές. Η άρνηση των επιστημονικών επιτευγμάτων και το κάψιμο βιβλίων δεν αποτελούν μορφή αντίστασης αλλά έναν βολικό εχθρό για την κυβέρνηση.

Καλούμε τους γονείς, τη νεολαία, τους εργαζόμενους να απομονώσουν αυτούς τους κύκλους. Να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που μετατρέπει την υγεία σε εμπόρευμα και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του λαού. Που αντί για μέτρα προστασίας της υγείας των μαθητών και των οικογενειών τους, αυξάνει τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις, προχωράει συγχωνεύσεις, ενισχύει τη λογική της καταστολής και της ατομικής ευθύνης.

Απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων δεν μπορεί να δοθεί με ενέργειες που παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές και αποθεώνουν τον ανορθολογισμό. Απάντηση αποτελούν οι διεκδικήσεις των σωματείων για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, ενίσχυση του νοσοκομείου Χαλκίδας και των άλλων δομών υγείας στην Εύβοια, η ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος σε συνδυασμό με την αναγκαία φαρμακοεπαγρύπνηση και την οργάνωση προσωποποιημένης καμπάνιας για τον εμβολιασμό.»

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: