Από το πρωί, οι κομμουνιστές στο πλευρό των δοκιμαζόμενων κατοίκων της Ανατολικής Αττικής

Οι κομμουνιστές σπεύδουν να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς και οργανώνουν τη λαϊκή αλληλεγγύη στους πληγέντες.

Κλιμάκια του ΚΚΕ, αποτελούμενα από μέλη των τοπικών Οργανώσεων, μέλη της ΚΕ και βουλευτές του Κόμματος, βρίσκονται από το πρωί στις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικής. Στο Κόκκινο Λιμανάκι βρίσκεται από νωρίς και η Αλέκα Παπαρήγα, που χθες κινδύνεψε και η ίδια να εγκλωβιστεί από την πυρκαγιά.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε δήλωσή του τόνισε:

«Είναι σοκαριστικό να χάνονται τόσες ανθρώπινες ζωές σε μια περιοχή μισή ώρα από το κέντρο της Αθήνας, όπου πλέον ζουν μόνιμα χιλιάδες οικογένειες, φιλοξενούνται παιδιά σε κατασκηνώσεις, παραθερίζουν συμπολίτες μας.

Στην Ανατολική και Δυτική Αττική, παρά το ότι ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες ζει μία δεύτερη Αθήνα, δεν υπάρχει δυστυχώς καμιά υποδομή, κανένα σχέδιο ουσιαστικής προστασίας της ανθρώπινης ζωής.

Τούτες τις ώρες προέχει να σταματήσει η πύρινη καταστροφή, να υπάρξει άμεση, ολόπλευρη βοήθεια σε όλους όσοι έχουν πληγεί, στους τραυματίες, πάνω απ’ όλα σε όσους έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους, σε όσους έχουν μείνει άστεγοι με κατεστραμμένες τις περιουσίες τους.

Αυτά επείγουν να γίνουν σήμερα. Αμέσως μετά θα μιλήσουμε και για τις μεγάλες εγκληματικές ευθύνες που θυσιάζουν τον άνθρωπο στο βωμό του κέρδους και της εξαπάτησης».

Το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του, εκφράζει τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους και τη συμπαράστασή του στους τραυματίες και τους πυροπαθείς, και καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να οργανώσουν άμεσα την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους κατοίκους και στους πληγέντες των πυρόπληκτων περιοχών, να συνεισφέρουν και να συνδράμουν με κάθε τρόπο πλάι στις δυνάμεις κατάσβεσης των πυρκαγιών.

Την ίδια στιγμή η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου οργανώνει την αλληλεγγύη στους πληγέντες και συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης καλώντας τους δημότες να συνδράμουν όπως μπορούν.
εκφράζει τη θλίψη της για τα δεκάδες θύματα που άφησαν πίσω τους οι πυρκαγιές στην Αττική και τονίζοντας ότι τώρα προέχει η οργάνωση της αλληλεγγύης στους πληγέντες καλεί τους Χαϊδαριώτες άμεσα να συνδράμουν τους πυρόπληκτους με είδη πρώτης ανάγκη (εμφιαλωμένο νερό, τρόφιμα, φάρμακα). Τα είδη θα συγκεντρώνονται στο Δημαρχείο του Χαϊδαρίου από την Κοινωνική Υπηρεσία καθημερινά από τις 9 πμ ως τις 2 μμ.
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: