“Απαράδεκτη και καταδικαστέα λαθροχειρία” – Απάντηση του ΣΦΕΑ στη μειοψηφία του ΔΣ και το δημοσίευμα στο Documento

Τα μέλη της μειοψηφίας του ΔΣ του ΣΦΕΑ φρόντισαν να συνδράμουν στην απαγόρευση των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο, προβάλλοντας τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης για “λόγους προστασίας της υγείας”. Η παρουσίαση της ανακοίνωσής τους εμφανίζεται με μια λαθροχειρία ως «ανακοίνωση του ΔΣ του ΣΦΕΑ», γεγονός ψευδές, απαράδεκτο και καταδικαστέο.

Σχετικά με το δημοσίευμα του “DOCUMENTO”στις  14/11/20 με τίτλο: «Σύλλογος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974: Για λόγους υγείας να μην πραγματοποιηθούν φέτος διαδηλώσεις για το Πολυτεχνείο», Το Δ.Σ. του ΣΦΕΑ έκανε το παρακάτω Σχόλιο.

Τα μέλη της μειοψηφίας του ΔΣ του ΣΦΕΑ με ανακοίνωσή τους στην εφημερίδα «DOCUMENTO» φρόντισαν να συνδράμουν στην απαγόρευση των εκδηλώσεων για την 47η επέτειο από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου προβάλλοντας τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι «λόγοι προστασίας της υγείας επιβάλλουν να μην πραγματοποιηθούν φέτος διαδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου». Μάλιστα η παρουσίαση της ανακοίνωσής τους εμφανίζεται με μια λαθροχειρία από το DOCUMENTO, ως «ανακοίνωση του ΔΣ του ΣΦΕΑ» γεγονός ψευδές, απαράδεκτο και καταδικαστέο.

Η συγκεκριμένη ενέργεια, σκοπό έχει να  δημιουργήσει σύγχυση στον χώρο των αντιδικτατορικών αγωνιστών και του λαού γενικότερα προκειμένου να υπονομεύσει τις προσπάθειες που γίνονται για πραγματοποίηση των αντιμπεριαλιστικών εκδηλώσεων με διάφορες μορφές και με συμβολική πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία, με τήρηση όλων των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

Άλλωστε το ΔΣ του ΣΦΕΑ 1967-1974 όταν αποφάσιζε ομόφωνα να τιμηθεί η 47η επέτειος από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, κατανοούσε αυτές τις συνθήκες και έπαιρνε υπόψη ότι δεν είναι οι ίδιες, όπως στα προηγούμενα χρόνια, με δεδομένα τα μέτρα της καραντίνας για την αποφυγή συνωστισμού, που χρειάζονται για την προστασία της υγείας μας.

Αυτό, ο ΣΦΕΑ, το έχει κάνει γνωστό με Δελτία Τύπου αλλά και με σημείωμα προς τα μέλη του, που μεταξύ άλλων τόνιζε: «Συμμετέχουμε στην συμβολική πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία, με το πανό μας και ολιγομελή αντιπροσωπεία, με τήρηση όλων των μέτρων προστασίας της υγείας (αποστάσεις, μάσκα, απολυμαντικά)».  Και οι άνθρωποι του μόχθου, οι νέες και νέοι των λαϊκών οικογενειών, έχουν αποδείξει στην πράξη ότι μπορούν και τα εφαρμόζουν γιατί είναι οι πρώτοι που νοιάζονται για την υγεία και τη ζωή τους.

Είναι βέβαιο, πως οι υπογράφοντες τη δήλωση, έχουν κάθε δικαίωμα να δημοσιοποιούν της απόψεις τους ανεξάρτητα από το Σύνδεσμο, παίρνοντας την ευθύνη της χρησιμοποίησής τους από κύκλους που χρόνια τώρα υπονομεύουν το Πολυτεχνείο.

Για το ΔΣ του ΣΦΕΑ
Ο Πρόεδρος Σπύρος Χαλβατζής
Ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Τριανταφύλλου

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: