Απαγόρευση καρναβαλιστών “Casa de Papel” από το δεξιό δήμαρχο Λεμεσού

“Λόγους ασφαλείας” επικαλείται η συντηρητητική δημοτική αρχή της πόλης, που ενοχλείται από τηλεοπτικούς ληστές, αλλά δεν είχε κανένα πρόβλημα να αφιερώνει μνημεία σε ακροδεξιούς εθνικιστές όπως ο Γεώργιος Γρίβας.

Κόπηκε από την «καρναβαλική λογοκρισία» της δημοτικής αρχής Λεμεσού η διάσημη σειρά «La Casa de Papel». Συγκεκριμένα, παρά το ενδιαφέρον πολλών ομάδων καρναβαλιστών να παρελάσουν με τη συγκεκριμένη στολή, ο δήμος ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να κάνει αποδεκτή καμία τέτοια συμμετοχή, σε οποιαδήποτε μορφή της.

Ο λόγος που επικαλούνται οι δημοτικοί άρχοντες της κυπριακής πόλης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ, είναι τα «θέματα ασφάλειας» που μπορεί να επιφέρει –κατά το σκεπτικό της γενικής συντονίστριας του Καρναβαλιού κ. Αντωνιάδου – η παρουσία μασκοφόρων καρναβαλιστών. Μάσκες σε αποκριάτικη πορεία, πού ξανακούστηκε…Εκτός κι αν στ’αλήθεια πιστεύουν οι αρμόδιοι ότι αδίστακτοι μεταμφιεσμένοι κακοποιοί θα αδράξουν την ευκαιρία να επιτεθούν σε συγκεντρωμένους και μαγαζιά, δίνοντας σεναριακές ιδέες για την πρώτη ελληνόφωνη σειρά του Netflix. Ακόμα πιο αστείο είναι το πρόσχημα ότι τάχα η υπερβολική δημοφιλία του θέματος θα προσελκύσει αριθμό καρναβαλιστών που θα υπερβαίνει το πλαφόν των 500 ατόμων που ορίζει λέει ο κανονισμός του καρναβαλιού.

Ο βαθύτερος λόγος βέβαια μπορεί να είναι ότι ο δεξιός δήμαρχος Λεμεσού, έχει αλλεργία στο “Bella Ciao” που υποθέτουμε πως αναπόφευκτα θα συνόδευε μια τέτοια ομάδα καρναβαλιστών, όσο κι αν έχει αποστειρωθεί πολιτικά ο αντάρτικος ύμνος τους τελευταίους μήνες. O έντονα εθνικιστής δήμαρχος εξελέγη με εννιά ψήφους στις περασμένες εκλογές, σπάζοντας πολύχρονη παρουσία του ΑΚΕΛ στο δήμο. Πριν τα πρόσφατα καρναβαλικά του κατορθώματα, είχε προκαλέσει αντιδράσεις με την απόφασή του να στήσει μνημείο προς τιμήν του ακροδεξιού πρώην ηγέτη της «Χ» και μετέπειτα αρχηγού της ΕΟΚΑ, Γεώργιο Γρίβα. Όποιος καρναβαλιστής λοιπόν θέλει να έχει καλύτερη τύχη, ίσως θα πρέπει να αφήσει ένα παχύ μουστάκι σαν του “Διγενή” και να ξαναπροσπαθήσει.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: