Αμετανόητος ο Κυρανάκης: “Η αριστερά προσπαθεί να δημιουργήσει ήρωες” – “Γνωστός άγνωστος” ο νεαρός που ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από την ΕΛΑΣ (VIDEO)

Ο Κυρανάκης έβαλε στοίχημα με τον εαυτό του ότι μπορεί να πέσει ακόμα χαμηλότερα από τον πάτο και το κέρδισε.

Θα ήταν πολύ μεγάλη απαίτηση να ζητάμε από έναν – με κυβερνητική στήριξη – καταδότη, όπως ο Κυρανάκης, να ζητήσει συγγνώμη για την επαίσχυντη πράξη του που γνωρίζει ποια όλη η Ελλάδα, θα περίμενε όμως κανείς ότι έστω και για επικοινωνιακούς λόγους θα προσπαθούσε να μετριάσει δοθείσης ευκαιρία τις εντυπώσεις, τουλάχιστον σε σχέση με το ιλαρό αφήγημα περί δήθεν “επίθεσης” στην αστυνομία. Την ώρα που πρακτικά όλα τα ΜΜΕ, ακόμα και τα πλέον φιλοκυβερνητικά, αναγκάζονται ως ένα βαθμό να αφουγκραστούν τον παλμό του κόσμου, παραδεχόμενα το απρόκλητο κι αυθαίρετο της χθεσινής ενέργειας της ΕΛΑΣ, ο γαλάζιος βουλευτής, που προφανώς δεν εκπροσωπεί απλά τον εαυτό του, συνεχίζει το σερί της αυτογελοιποίησης, που θα ήταν απλά ξεκαρδιστικό αν δεν ήταν συνάμα τόσο εξοργιστικό.

Καλεσμένος λοιπόν στο κεντρικό δελτίο του Μέγκα με τη Ράνια Τζίμα, ο βουλευτής νοτίου τομέα της ΝΔ, ψέλλισε ότι “καταδικάζει τη βία” που είδα, παρότι “έχει στηρίξει το έργο της αστυνομίας στο παρελθόν”, ισχυριζόμενος παράλληλα ότι σε αντίστοιχα περιστατικά γίνονται ΕΔΕ – γέλια κοινού-, ενώ υπάρχουν και “δικαστικές περιπέτειες” (sic) στις οποίες “αναρχικοί στοχοποιούν αστυνομικούς και τις οικογένειές τους μέσα στο δικαστήριο”. Τώρα, αν εσείς ποτέ δεν έχετε μάθει κάτι τέτοιο, είναι επειδή αριστερή ιδεολογική ηγεμονία που αποκρύβει αυτό το δράμα των ταλαίπωρων και άδικα κατηγορούμενων αστυνομικών.

Στη συνέχεια, ο Κυρανάκης ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητα σχετικά με το χθεσινό συμβάν, λέγοντας πως ο νεαρός δεν άξιζε (sic) να ξυλοκοπηθεί ανεξάρτητα από την ιδεολογία και την “παραβατική του συμπεριφορά” . Μιλάμε για μεγάλη ψυχή και ένθερμο οπαδό του διαφωτισμού, ένας σύγχρονος Βολταίρος που θα υπερασπιστεί μέχρι θανάτου το δικαίωμα του αντιπάλου του στην αντίθετη άποψη. Ερωτώμενος επανειλημμένα από την παρουσιάστρια, γιατί αποκάλυψε το όνομα και τη συλλογικότητα στην οποία τυγχάνει να ανήκει το θύμα, ο Κυρανάκης επανέλαβε απτόητος την έκθεση κοινωνικών φρονημάτων, μιλώντας για “γνωστό – άγνωστο” (!), κι αφήνοντας σαφή υπονοούμενα ότι βρέθηκε στην πλατεία για να προκαλέσει επεισόδια: “Η εικόνα που διαμορφώθηκε χθες ότι είναι απλά ένας πολίτης που έκανε τη βόλτα του στη Νέα Σμύρνη, είναι αναληθής. Διότι όταν ένας άνθρωπος είναι γνωστός στην αστυνομία, ανήκει σε αυτούς που λέτε στα κανάλια γνωστοί άγνωστοι, συλλαμβάνεται μια φορά για παρέμβαση υπέρ του Κουφοντίνα στο υπουργείο Υγείας, συμμετέχει σε αναρχική συλλογικότητα η οποία ξεκίνησε την επίθεση χθες σε κάποιους αστυνομικούς στην πλατεία της Νέας Σμύρνης αυτό διαμορφώνει μια άλλη εικόνα για το μέσο τηλεθεατή”. Διότι μόνο ως τηλεθεατές βλέπει τους πολίτες και ψηφοφόρος ο δομητής βιογραφικών και μιμητής του Μπογδάνου.

Στη συνέχεια, ξεφούρνισε μια ακροδεξιάς κοπής συνωμοσιολογία που δεν πατά σε καμία πραγματικότητα, υποστηρίζοντας πως “Χθες έγινε απόπειρα κάποιων να δημιουργήσουν ένταση γιατί η αριστερά στη χώρα μας εδώ και δεκαετίες προσπαθεί να δημιουργήσει ήρωες”. Στον εύλογο αντίλογο του γιατί δεν υπάρχει ούτε ένα στιγμιότυπο που να δείχνει επίθεση πολιτών σε αστυνομικούς, ο Κυρανάκης κατέφυγε σε δικαιολογίες πραγματικά υποτιμητικές για τη νοημοσύνη όσων των έβλεπαν, λέγοντας πως “Μπορεί να υπάρχει και να μην έχει δημοσιευτεί”(!). Άρπαξε μάλιστα την ευκαιρία με αφορμή αυτό να προπαγανδίσει και την χρήση body cam από αστυνομικούς, που τάχα θα βάλει τέρμα στην αυθαιρεσία, όπως στις ΗΠΑ δηλαδή, που όλοι ξέρουμε πόσο καλά έχει πάει όλο αυτό με τις κάμερες.

Στο ακανθώδες όσο και εύλογο ερώτημα για την παραβίαση προσωπικών δεδομένων στην οποία προέβη, ο βουλευτής πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα ή μάλλον εκτός γηπέδου, ισχυριζόμενος πως  “Θα ήταν παράβαση αν από χθες δεν είχε αποτελέσει πρώτη είδηση το βίντεο που δείχνει το πρόσωπό του καθαρά”, κι ότι  “Αν είναι παράβαση τι έκανα εγώ, είναι παράβαση κι ότι εσείς δείξατε το βίντεο”. . Aυτοθυματοποιήθηκε μάλιστα, λέγοντας πως από το πρωί δέχεται ο ίδιος και η σύζυγός του απειλές, ενώ αντιγύρισε την αιτίαση για πολιτικό φακέλωμα, λέγοντας με θράσος πως “πολιτικό φακέλωμα υφιστάμεθα εμείς”, εφευρίσκοντας παράλληλα φανταστικές επιθέσεις αναρχικών ομάδων στο Μέγκα για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. “Τέρμα η ασυδοσία οποιασδήποτε αναρχικής ομάδας που θέλει να κάνει τη χώρα μαγαζάκι της”, πρόσθεσε, προσπαθώντας να συσπειρώσει το ακροδεξιό ακροατήριο, χωρίς φυσικά να προσκομίζει κανένα στοιχεία για τους ισχυρισμούς του. Κατέφυγε επίσης σε υπεκφυγές στην ερώτηση για το πώς προκύπτει ότι το θύμα πήρε όπλο από αστυνομικούς, κάνοντας λόγο αόριστα για “πληροφορίες”, κι ότι “θα το κρίνει η δικαιοσύνη αν λέω ψέματα”. Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που το πρωί υποστήριζε πως γνωρίζει τα περί της δήθεν αρπαγής του όπλου από αστυνομικές αναφορές.

Στο τέλος, επιχείρησε να δώσει και μια ιλαρή νότα, λέγοντας πως “Kάθε φορά που συναντώ αστυνομικούς στο δρόμο τους ρωτώ δείχνουν οι πολίτες κατανόηση στους αστυνομικούς, αυτή με τη σειρά τους δείχνουν κατανόηση στους πολίτες που περνούν την πανδημία πολύ δύσκολα”, κάνοντας “έκκληση για κοινωνική ηρεμία και στις δύο πλευρές”, συμβάλλοντας έτσι στο να χτιστεί το “τείχος ανοσίας”, παραπέμποντας στη γνωστή παροιμία για της Παρασκευής το γάλα. Τέλος, παρά την τελευταία ευκαιρία που του έδωσε η δημοσιογράφος (“Θα κλείσουμε τη συζήτηση χωρίς να παραδεχτείτε πως κάνατε κάποιο λάθος”), ο ίδιος επέλεξε να την κλωτσήσει και να εξευτιλιστεί ακόμα περισσότερο, βάζοντας τον πήχη ακόμα χαμηλότερα. Και εις κατώτερα…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: