Αυτή η συγκέντρωση ήταν φιλί ζωής… Για τη δική μας ζωή, για τη δική μας υγεία!

Αυτή η συγκέντρωση είναι φιλί ζωής. Της δικής μας ζωής! Ανάσα για τα δικαιώματά μας που στραγγαλίζονται. Για τα νοσοκομεία που είναι στον αναπνευστήρα!

Ένα μεγάλο ποτάμι βρέθηκε ξανά στους δρόμους της Αθήνας σήμερα το απόγευμα. Έσπασε το τείχος της σιωπής, όχι όμως και των ΜΜΕ που σνομπάρουν τους αγώνες μας και τις ανάγκες μας -εκτός και αν θυμηθούν την κασέτα με τις “κορονοσυγκεντρώσεις”.

Οι γιατροί και οι υγειονομικοί βρέθηκαν στο Σύνταγμα, τα Σωματεία ξεκίνησαν από τα Προπύλαια και ενώθηκαν μαζί τους. Και όλοι μαζί φώναξαν και διεκδίκησαν αυτό που είναι αυτονόητο αλλά δε γίνεται: μαζικές προσλήψεις και επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας, που κερδοφορεί εν μέσω πανδημίας και εκβιάζει όσους βρεθούν στην ανάγκη του.

Στη συγκέντρωση στα Προπύλαια μίλησε ο Λάζαρος Σαββίδης από τους συμβασιούχους καθαριστές του Υπουργείου Οικονομικών, που ουσιαστικά απολύονται μετά από δύο δεκαετίες. Όπως είπε χαρακτηριστικά:

Αν κάναμε αίτηση για ειδικοί φρουροί, ίσως είχαμε καμιά ελπίδα, αλλά έχουμε περάσει τα 45. Αν ήμασταν επιχειρηματίες, ίσως παίρναμε δωράκι καμιά επιδότηση. Δε ζητάμε χάρη, ούτε “λεφτά για να καθόμαστε”, αλλά να μπορέσουμε να ζήσουμε από τη δουλειά μας.

Βγαίνουμε στον δρόμο, γιατί μας πετάνε στον δρόμο. Μαζεύουμε σκουπίδια, αλλά δεν είμαστε σκουπίδια.

Ο Θανάσης Οικονόμου από το Συνδικάτο Μεταφορών είπε μεταξύ άλλων.

Είνα γελασμένοι αν νομίζουν ότι με αύρες και αστυνομία, θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε. Δε θα διεκδικήσουμε τώρα να γίνουν προσλήψεις οδηγών;

Κατήγγειλε την παρουσία αστυνομικών στο κέντρο του ΗΣΑΠ στην Αθηνάς, με τη χαρακτηριστική φράση: “γεμίσαμε χαφιέδες“. Σημείωσε πως όσα μέτρα και αν πάρουν, τα Συνδικάτα θα σταματήσουν την εφαρμογή τους, με τη δράση τους. Και υπενθύμισε πως οι εργαζόμενοι δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου για να ξεχάσουν την καταστολή επί ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Πλατεία Συντάγματος, τον τόνο έδωσαν οι εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ.

Η πρόεδρος, Αφροδίτης Ρέτζιου είπε πως η αποψινή συγκέντρωση είναι φιλί ζωής.

Φιλί για τη δική μας ζωή. Ανάσα για τα δικαιώματά μας που στραγγαλίζονται. Για τα νοσοκομεία που είναι στον αναπνευστήρα!

Ο Γιώργος Σιδέρης είπε μεταξύ άλλων πως “ο κύβος ερρίφθη”. Κι ότι όποιος διεκδικεί, βαφτίζεται επικίνδυνος και “διασπορέας του ιού”, τη στιγμή που οι ορδές των διασπορέων -στις επιχειρήσεις και τις δυνάμεις καταστολής- αλωνίζουν.

Μίλησαν επίσης ο Πάνος Παπανικολάου και ο Κώστας Καταραχιάς από τον Άγιο Σάββα, όπου η διοίκηση του νοσοκομείου μεθοδεύει την απόλυση του συνδικαλιστή.

Η μεγάλη συγκέντρωση έκλεισε, επιβεβαιώνοντας την ανάγκη για άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα και μαζικές προσλήψεις.

Με καταστολή δε βγαίνει η πανδημία
Κάντε προσλήψεις στα νοσοκομεία
Επίταξη ιδιωτών σε όλη την υγεία

Σημειώνουμε -ως υστερόγραφο- και το σύνθημα που ακούσαμε από ένα άλλο μπλοκ (του χώρου “Ηλέκτρα Αποστόλου”), που δε σχετιζόταν άμεσα με την περίσταση, αλλά αναγνωρίζουμε πως ήταν πετυχημένο.

Το Εθνικό αξίζει για Βέγγο και Κατράκη
Και όχι για Ελένη Παπαδάκη…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: