Συναυλία ενάντια στις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων

Φτάνει πια η κοροιδία! Κλιμακώνουμε τη δράση μας τώρα πιο αποφασιστικά! Να μην επιτρέψουμε το στοίβαγμα των παιδιών μας σε αίθουσες κλουβιά.

Οι Σύλλογοι Γονέων 13ου, 14ου, 1ου και 5ου Νηπιαγωγείων Συκεών χαιρετίζουμε τη συμμετοχή στην κινητοποίηση της Πέμπτης 4 Μάη όλων των γονιών, των συλλόγων των εκπαιδευτικών (ΣΤ Σύλλογος Δασκαλών και Νηπιαγωγών), τοπικών φορέων (Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Συκεών, Λαική Επιτροπή) και κατοίκων της περιοχής που με τον παλμό και τη δύναμη της ταρακούνησε όλους τους ιθύνοντες.

Την επόμενη μέρα Παρασκευή 5 Μάη αντιπροσωπεία μας (μαζί μας ήταν εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών και της Ομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Κεντρικής Μακεδονίας) επισκεφθήκαμε το γραφείο του πρωθυπουργού στο πρώην Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης όπου εκεί καταθέσαμε τις προτάσεις μας, καταγγείλαμε τη στάση τόσο του δήμου όσο και της κυβέρνησης αλλά ενημερωθήκαμε κιόλας ότι το Υπ. Παιδείας, που είναι ο πλέον αρμόδιος φορέας για να πάρει την τελική απόφαση, διεμήνυσε στη διοίκηση του δήμου μας ότι πρέπει να πράξει ότι λέει ο νόμος.

Στην ουσία η απάντηση του Υπουργείου ρίχνει «νερό στο μύλο» στις προφάσεις που επικαλείται η διοίκηση του δήμου η οποία βγάζει ακατάλληλα όλα τα κτήρια που έχουμε υποδείξει. Δίνει άλλοθι στη διοίκηση του δήμου για να προχωρήσει στα λουκέτα των νηπιαγωγείων.

Τα παιδιά μας δεν μπορεί να είναι το μπαλάκι μεταξύ κυβέρνησης και δήμου.

Οι αρμόδιοι να λύσουν άμεσα το πρόβλημα που υπάρχει στο οικόπεδο της Καυκάσου και να προχωρήσουν στην ανέγερση σχολικού συγκροτήματος.

Να προχωρήσει η ανακαίνιση και αναστύλωση του κτηρίου της Πρόνοιας. Εφόσον το κτήριο αυτό στεγάζει βρεφονηπιακό σταθμό και είναι κατάλληλο για τα βρέφη, είναι για τα νήπια.

Εδώ και τώρα σχολεία με σύγχρονες υποδομές δημόσια και δωρεάν.

Φτάνει πια η κοροιδία!

Κλιμακώνουμε τη δράση μας τώρα πιο αποφασιστικά!

Να μην επιτρέψουμε το στοίβαγμα των παιδιών μας σε αίθουσες κλουβιά.

Σας καλούμε την Δευτέρα, 29/5/2017 και ώρα 8.30μμ στην αυλή του παιδικού σταθμού του Δημαρχείου Συκεών στη συναυλία που διοργανώνουν οι σύλλογοι γονέων ενάντια στις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων

Οι σύλλογοι Γονέων και Εκπαιδευτικών των Νηπιαγωγείων της περιοχής Καλλιθέας Συκεών.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: