Προβολή ταινίας για την εξέγερση στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Σόμπιμπορ (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον γιορτασμό της 75ης επετείου από την εξέγερση στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Sobibor θα προβληθεί η ρωσική ταινία μεγάλου μήκους “Sobibor” την Κυριακή 14 του Οκτώβρη, ώρα 19:00, στον κινηματογράφο ΣΤΟΥΝΤΙΟ new star art cinema (Σταυροπούλου 33 και Σπάρτης, Πλατεία Αμερικής).

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον γιορτασμό της 75ης επετείου από την εξέγερση στο στρατόπεδο συγκέντρωσης  Sobibor θα προβληθεί η ρωσική ταινία μεγάλου μήκους “Sobibor” την Κυριακή 14 του Οκτώβρη, ώρα 19:00, με τους Konstantin Khabensky και Christopher Lambert σε πρωταγωνιστικούς ρόλους (2018, Ρωσία, πολεμικό δράμα, διάρκειας – 110 λεπτά, στα ρωσικά με ελληνικούς υπότιτλους, 16+),  στον κινηματογράφο ΣΤΟΥΝΤΙΟ new star art cinema (Σταυροπούλου 33 και Σπάρτης, Πλατεία Αμερικής).

Προβολή ταινίας για την εξέγερση στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Σόμπιμπορ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η προβολή διοργανώνεται   από την new star  και την Cinema Production με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας “Rossotrudnichestvo”.

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Η ταινία μιλάει για την εξέγερση στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Σόμπιμπορ, το οποίο βρισκόταν στην επικράτεια της κατεχόμενης Πολωνίας, και αναφέρει την ηρωική πράξη του σοβιετικού αξιωματικού Αλεξάντρ Πετσέρσκι, ο οποίος ξεκίνησε την εξέγερση εκεί.

Το στρατόπεδο συγκέντρωσης Σόμπιμπορ λειτούργησε από τον Μάη του 1942 έως τον Οκτώβρη του 1943. Σύμφωνα με διάφορες πηγές, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του Σόμπιμπορ από 150.000 έως 250.000 Εβραίοι από την Πολωνία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες εξοντώθηκαν εκεί. Το στρατόπεδο έπαψε να υπάρχει μετά την εξέγερση των κρατούμενων υπό την ηγεσία του σοβιετικού αξιωματικού Αλεξάντρ Πετσέρσκι.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: