Πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή: «Νίκος Πλουμπίδης» – Βασίλης Κολοβός: Να “επαναδιατυπώσουμε θεατρικά” το λόγο του και την ηρωική στάση του

«Η υπόθεσις που δικάζεται δεν είναι υπόθεσις κοινή. Δεν είναι υπόθεσις κατασκοπείας, αλλά είναι υπόθεσις πολιτική. Είναι υπόθεσις ιδεολογική, δεν δικάζετε τον Πλουμπίδη σαν δράστη του άλφα ή του βήτα εγκλήματος, αλλά τον δικάζετε σαν κομμουνιστή ηγέτη»

Το θεατρικό έργο «Νίκος Πλουμπίδης», το οποίο αναφέρεται στη ζωή και την αγωνιστική δράση του στελέχους του ΚΚΕ Νίκου Πλουμπίδη, ανεβαίνει για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή. Η πρεμιέρα της παράστασης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Νοέμβρη, στις 21.00, στο «Θέατρο της Ημέρας» (Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι, μετρό «Πανόρμου»).

«Κύριε Πρόεδρε, κύριοι Στρατοδίκες, πρώτα απ’ όλα πρέπει να τοποθετήσουμε τη δικαζόμενη υπόθεση στα σωστά της πλαίσια. Η υπόθεσις που δικάζεται δεν είναι υπόθεσις κοινή. Δεν είναι υπόθεσις κατασκοπείας, αλλά είναι υπόθεσις πολιτική. Είναι υπόθεσις ιδεολογική, δεν δικάζετε τον Πλουμπίδη σαν δράστη του άλφα ή του βήτα εγκλήματος, αλλά τον δικάζετε σαν κομμουνιστή ηγέτη» (απόσπασμα από την απολογία του Ν. Πλουμπίδη).

Όπως σημειώνει ο Βασίλης Κολοβός: «Μέσα από την παράσταση και τη χρονική εξέλιξη των γεγονότων που διαδραματίστηκαν εκείνη την περίοδο, ευελπιστούμε να δημιουργήσουμε τα κατάλληλα ερεθίσματα υπενθύμισης στους θεατές, της προσωπικότητας του Νίκου Πλουμπίδη και να “επαναδιατυπώσουμε θεατρικά” το λόγο του και την ηρωική στάση του, που τον κατέστησαν αιώνιο σύμβολο πίστης, δύναμης και αξιοπρέπειας».

Το έργο προσεγγίζει τη ζωή και την αγωνιστική δράση του Ν. Πλουμπίδη. Μέσα από τη ροή της παράστασης παρακολουθούμε τη δράση του και ιδιαίτερα τα τελευταία δραματικά χρόνια, τόσο τα δικά του όσο και του κινήματος, ο δε κύκλος κλείνει με την εκτέλεσή του. Όπως αναφέρουν οι συντελεστές του έργου, ο Ν. Πλουμπίδης έδειξε ότι η ανιδιοτέλεια, ο σεβασμός και η πίστη στην ιδεολογία και τα ιδανικά ενός κομμουνιστή αγωνιστή δεν είναι λόγια, αλλά στάση ζωής.

Συντελεστές: Γρηγόρης Χαλιακόπουλος ιστορική έρευνα – κείμενα, Βασίλης Κολοβός δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία, Στράτος Σαραντίδης σκηνικά – κοστούμια, Φίλιππος Περιστέρης μουσική, Άκης Αποστολίδης φωτισμοί.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Κολοβός, Όλγα Μουργελά, Χάρης Αρώνης, Τάσος Ράπτης.

Μέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00

Πληροφορίες – κρατήσεις: 210-6929090 – 210-6995777 και για γκρουπ στο τηλέφωνο 6944750329.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: