Οι "The worksongs project" με τραγούδια της δουλειάς απ’ τις 5 ηπείρους, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων

Μια πρωτότυπη μουσική παράσταση «παντρεμένη» με σπάνιο οπτικό υλικό. Πέντε μουσικοί με διαφορετικές καταβολές (κλασική, τζαζ, μπλουζ, λαϊκή, παραδοσιακή) συναντιούνται στο πλαίσιο ενός πρωτότυπου project με τραγούδια της δουλειάς απ’ όλο τον κόσμο και δημιουργούν το μουσικό σχήμα «The worksongs project» και τον προσωπικό του ήχο.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την Πέμπτη 11 Μάη 2017, στις 8.30 το βράδυ, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων (Λάκωνος 9), σας περιμένουμε σε μια μοναδική βραδιά, σ’ ένα μουσικό ταξίδι σ’ όλον τον κόσμο, παρέα με τους Worksongs Project και τις υπέροχες μουσικές τους, με τραγούδια της δουλειάς και απ’ τις 5 ηπείρους.

Μια πρωτότυπη μουσική παράσταση «παντρεμένη» με σπάνιο οπτικό υλικό. Πέντε μουσικοί με διαφορετικές καταβολές (κλασική, τζαζ,  μπλουζ, λαϊκή, παραδοσιακή) συναντιούνται στο πλαίσιο ενός πρωτότυπου project με τραγούδια της δουλειάς απ’ όλο τον κόσμο και δημιουργούν το μουσικό σχήμα «The worksongs project» και τον προσωπικό του ήχο.

Οι «The worksongs project» με τραγούδια της δουλειάς απ’ τις 5 ηπείρους, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων

Οι «The worksongs project» με τραγούδια της δουλειάς απ’ τις 5 ηπείρους, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων

«Τραγούδια της δουλειάς» στη Λαογραφία είναι τα τραγούδια που τραγουδούσαν οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια της εργασίας τους ή αυτά που αναφέρονται σε διάφορες εργασίες. Τα πρώτα διακρίνονται σε αυτά που έδιναν τον ρυθμό για να συντονίσουν τις δουλειές ομαδικού χαρακτήρα (π.χ. στην κωπηλασία) και σε εκείνα που κρατούσαν συντροφιά και εμψύχωναν, ανεβάζοντας την παραγωγικότητα.

Το μουσικό πρόγραμμα και το οπτικό υλικό είναι αποτέλεσμα χρόνων ιστορικής, λαογραφικής και μουσικολογικής μελέτης. Φιλοδοξία του είναι να παρουσιάσει τις ομοιότητες στη δραστηριότητα αλλά και στον τρόπο σκέψης των ανθρώπων της δουλειάς όλου του κόσμου.

Το μουσικό ταξίδι ξεκινά από τη χώρα μας, συνεχίζει στα ορεινά Βαλκάνια, διασχίζει το δρόμο του μεταξιού από τη μακρινή Κίνα ως τη Μέση Ανατολή, περνά την Υποσαχάρια και Νότια Αφρική, φτάνει ως τον Νέο Κόσμο με τις παραδόσεις των Άνδεων και ακόμα βορειότερα στο πολιτιστικό μωσαϊκό των ΗΠΑ για να καταλήξει και πάλι στη Γηραιά Ήπειρο με κέλτικους ήχους από τη Μ. Βρετανία και τη Γαλλική Βρετάνη.

Το σχήμα αποτελείται από τους: Λιάσκο Δημήτρη πνευστά, επιμέλεια Ζαγαρέλο Λεωνίδα φωνή, κιθάρα, φυσαρμόνικα Μωραΐτη Αποστόλη φωνή, ούτι, κιθάρα Τσιμπλάκη Βαγγέλη τύμπανα, κρουστά Μαλακατέ Περικλή φωνή, μπάσο

Ζήστε αυτήν την εμπειρία!

Κινηματογραφική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ, ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: