«Μικρά συμπόσια» | Ο Ηλίας Ανδριόπουλος στο Μπαράκι της Διδότου!

Ο μεγάλος μας συνθέτης θα συνομιλήσει επί σκηνής με τον φιλόλογο – ποιητή Σπύρο Αραβανή και τον στιχουργό – ποιητή Δημήτρη Λέντζο. Τραγουδούν: Μπάμπης Βελισσάριος, Εύα Μάζη, Κατερίνα Ντίνου

Ο Ηλίας Ανδριόπουλος είναι ένας από τους μεγαλύτερους μουσικοσυνθέτες στην ελληνική μουσική. Το έργο του συνολικά είναι πολυδιάστατο, σημαντικό και σπουδαίο.

Τα τραγούδια του είναι από τα πιο πολυτραγουδισμένα τα τελευταία 50 χρόνια, και σήμερα τραγουδιούνται με την ίδια ένταση και πάθος.

Ο Ηλίας Ανδριόπουλος με το έργο του καθόρισε με εμφατικό τρόπο την εποχή του και το τραγούδι. Από την αρχή της δημιουργίας του συνεργάστηκε με σπουδαίους δημιουργούς (ποιητές και στιχουργούς) όπως τον Γιώργο Σεφέρη, τον Οδυσσέα Ελύτη, τον Ανδρέα Κάλβο, τον Νίκο Γκάτσο, τον Μάνο Ελευθερίου, τον Μιχάλη Μπουρμπούλη, τον Μίκη Θεοδωράκη κ.α.

Τα τραγούδια του τα έχουν ερμηνεύσει σπουδαίοι τραγουδιστές όπως η Σωτηρία Μπέλλου, ο Νίκος Ξυλούρης, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Αντώνης Καλογιάννης, η Μαρία Δημητριάδη και πολλοί άλλοι. Τα έργα του έχουν παρουσιαστεί από μεγάλες ορχήστρες σε συναυλιακούς χώρους και αίθουσες υψηλού κύρους (Ηρώδειο, Αρχαία Ολυμπία κ.α.) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τέλος, ο Ηλίας Ανδριόπουλος είναι συγγραφέας βιβλίων που αναπτύσσει τις θέσεις και τις απόψεις του στον πολιτισμό, στη μουσική και όχι μόνο.

Θα συνομιλήσει επί σκηνής εφ΄ όλης της ύλης με τον φιλόλογο – ποιητή Σπύρο Αραβανή και τον στιχουργό – ποιητή Δημήτρη Λέντζο.

 

Τραγουδούν:

ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΣ, ΕΥΑ ΜΑΖΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΤΙΝΟΥ

 

Παίζουν οι μουσικοί:

ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ πιάνο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΦΟΓΙΩΡΓΟΣ μπουζούκι

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ βιολί

 

Στο ανανεωμένο Το Μπαράκι της Διδότου – Νέα Μπουάτ την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στις 21:30.

 

Είσοδος: 5€

 

Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3642990 (14:00 – 22:00)

Διδότου 3, Κολωνάκι

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: