Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου “Ηλεκτρόνια” της Αριστέας Σερεμέτη

“Τα Ηλεκτρόνια είναι μικρά και δωρικά διηγήματα αυτών των απλών ανθρώπων, που ωστόσο η ζωή τους δεν είναι καθόλου απλή”.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΑ

Καθημερινοί άνθρωποι. Με τα τραύματά τους, τις πληγές τους, τα σημάδια τους, τις μύχιες σκέψεις τους.

Ανθρώπινες τροχιές που στροβιλίζονται ακατάπαυστα, αναζητώντας τον πυρήνα τους, την ουσία τους, τη σημαντική εγγραφή τους, τον στόχο της ύπαρξής τους.

Γιατί η ζωή είναι οι επιλογές μας μόνον όταν δεν ανατραπούν από το απρόοπτο, το απρόβλεπτο, από το μη αναμενόμενο, από αυτό που αποκαλούμε “μοιραίο”.

Πορείες ανθρώπων που απαθανατίζονται ως κλικ στιγμών, για να μεταφέρουν συναισθήματα κι εσωτερικές εικόνες. Ψυχισμούς, προσδοκίες, λυγμούς, ματαιώσεις, αναστεναγμούς και όνειρα.

Τα Ηλεκτρόνια είναι μικρά και δωρικά διηγήματα αυτών των απλών ανθρώπων, που ωστόσο η ζωή τους δεν είναι καθόλου απλή.

Είναι χαρακιές και στενωπός, είναι ανάγκη, είναι διακαής επιθυμία και φλόγα για το αύριο. Μα πάντα, η ίδια η ζωή δίνει την εξοδο, το φως και τη λύση.

Ή την κάθαρση και τη λύτρωση.

Αρκεί να πιστεύουμε στη ζωή, στο μικρό μας σύμπαν, στο δικό μας σπίτι, στους ανθρώπους που αγαπάμε και μας αγαπούν. Και που τελικά είναι τα παράθυρά μας κι οι αναπνοές μας στον απέραντο κι υπέροχα θνητό μας κόσμο.

Το βιβλίο Ηλεκτρόνια περιέχει 47 διηγήματα, που αντικατοπτρίζουν λεκτικές φωτογραφίες ανθρώπινων τροχιών, 3 προσωπογραφίες σχετικές της ατμόσφαιρας των διηγημάτων και 4 ποιήματα που λειτουργούν ως θεματικές ενότητες:

Ο χρόνος, η αγάπη, η ζωή, ο θάνατος.

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στο Θέατρο Δημαρχείου Περιστερίου (στάση μετρό Περιστέρι), στις 19:30.

Θα χαρώ με την παρουσία σας.

Αριστέα Γ. Σερεμέτη

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: