Η “Αποδελτίωση” και “Οι Απείθαρχοι” «ταξιδεύουν» στις Βρυξέλλες

Τα βιβλία της Σεμίνας Διγενή “Αποδελτίωση” και “Οι Απείθαρχοι” παρουσιάζονται στις Βρυξέλλες, το διήμερο 15 και 16 Μάη.

Το τρίτο βιβλίο της Σεμίνας Διγενή, με τίτλο  “Αποδελτίωση”, παρουσιάζεται την Κυριακή 15 Μαΐου, στις 18:00, στην αίθουσα συνεδρίων του Αtlas Ηotel Βrussels (Rue du Vieux Marché aux Grains 30), στις Βρυξέλλες.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου- Αλαβάνος, ο θεατρικός συγγραφέας  Mάνος Λαμπράκης, η δημοσιογράφος Δέσποινα Σαββοπούλου και ο συγγραφέας Παναγιώτης Κολέλης.

Στο τέλος της παρουσίασης, η συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου και θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες.

Τη Δευτέρα 16 Μαίου, στις 18:30, η Σεμίνα Διγενή –σε συνεργασία με την πρεσβεία της Ελλάδας στο Βέλγιο και τον Hellenic Circle -Cultural Association in Brussels, παρουσιάζει το δεύτερο βιβλίο της  “Οι Απείθαρχοι” (εκδόσεις Κάκτος), το οποίο οι αναγνώστες των Public, ανέδειξαν πέρσι, ως ένα από τα 10 καλύτερα μυθιστορήματα της χρονιάς.

Συνομιλεί με τον Έλληνα πρέσβη στο Βέλγιο Διονύση Καλαμβρέζο, την Μαρία Πατακιά από τον ΚΥΚΛΟ και τους αναγνώστες.

«Οι Απείθαρχοι», μια σύνθεση έρευνας, μελέτης και μυθοπλασίας, μας μεταφέρει στο «μεταιχμιακό» σύμπαν μιας εξαϋλωμένης ουτοπικής πόλης, όπου βρίσκονται έγκλειστα κάποια μαγικά πλάσματα που δεν χωρούν πουθενά .

Η συγγραφέας ”φιλοξενώντας” αυτά τα πλάσματα στο σύμπαν ενός ολοζώντανου πύργου, με δυνατότητες επιλογής εποχών, συναισθημάτων και περιοχών στους ορόφους του, σαγηνεύεται απ’ αυτούς και δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς μαζί τους. Ζει μέσα στην αλλόκοτη παράταση των ζωών τους, με όσα συνεπάγεται κάτι τέτοιο.

Οι ένοικοι των ορόφων του Επανασχεδιασμού, των Τραυμάτων, των Αυτοκτονιών, της Εντροπίας, του Παιδικού Εαυτού, των Πειραμάτων κ.α, ”ξαναζούν” για λίγο ακόμη και συνυπάρχουν σ’ αυτόν τον χώρο αναμονής.

Η Σεμίνα Διγενή, μέσα από το κείμενό της, θέτει το ερώτημα:

Θα καταφέρει τελικά, αυτός ο παράδοξος κόσμος των ”Απείθαρχων”, να δώσει σε όλα, ένα τέλος ή μια αρχή, με την έμπνευση που τους αξίζει;

Θα τολμήσει να πάρει μια καθοριστική απόφαση, για την Μνήμη του Κόσμου;

 

Η εκδήλωση με φυσική παρουσία θα γίνει σε αίθουσα της πρεσβείας.

Greek Embassy in Brussels,10, Rue des Petits Carmes 1000.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: