Για τις αντιθέσεις της κοινωνίας της Βενεζουέλας – «Όσα άφησε πίσω της η Καταιγίδα», του Σέσαρ Ρενχίφο

Παρουσίαση του Βιβλίου του Βενεζουελάνου θεατρικού συγγραφέα, Σέσαρ Ρενχίφο «Όσα άφησε πίσω της η Καταιγίδα», την Παρασκευή 9 του Ιούνη στις 20:30, στο Poems & Crimes Art Bar, Αγίας Ειρήνης 17, Αθήνα.

Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Γκόνης και το Φεστιβάλ ΛΕΑ (9ο Ιβηροαμερικανικό  Φεστιβάλ Λογοτεχνίας Εν Αθήναις), προσκαλεί στην παρουσίαση του Βιβλίου του Βενεζουελάνου θεατρικού συγγραφέα, Σέσαρ Ρενχίφο «Όσα άφησε πίσω της η Καταιγίδα», την Παρασκευή 9 του Ιούνη στις 20:30, στο Poems & Crimes Art Bar, Αγίας Ειρήνης 17, Αθήνα.

Για τις αντιθέσεις της κοινωνίας της Βενεζουέλας - «Όσα άφησε πίσω της η Καταιγίδα», του Σέσαρ Ρενχίφο

Για τις αντιθέσεις της κοινωνίας της Βενεζουέλας – «Όσα άφησε πίσω της η Καταιγίδα», του Σέσαρ Ρενχίφο

Ο συγγραφέας συζητά με τη μεταφράστριά του, Μαρία Χατζηεμμανουήλ, για το έργο αυτό, όπου μιλά για τις πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές αντιθέσεις της κοινωνίας της Βενεζουέλας, οι οποίες  οδήγησαν στον Ομοσπονδιακό πόλεμο. Ο συγγραφέας ταυτίζεται με τα προβλήματα της κοινωνίας του και με τις λαϊκές τάξεις. Ασκεί, ωστόσο, κριτική για τον τρόπο με τον οποίο έδρασαν οι εν λόγω κοινωνικές ομάδες και προτείνει εναλλακτικές λύσεις που αντιτίθενται στην ολιγαρχία, η οποία επιβάλλει εξοντωτικά μέτρα στον λαό, που παραμένει ενωμένος και αλληλέγγυος ενάντια στους καταπιεστές του.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: