“Φουέντε Οβεχούνα – Η Πηγή των Αμνών”, στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας – Πρεμιέρα: Σάββατο 25 Νοέμβρη

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας συνεχίζει δυναμικά την θεατρική του δραστηριότητα με ένα έργο που χαρακτηρίζεται επαναστατικό, αφού οι ατομικές πράξεις ηρωισμού των ηρώων του έργου, αποκτούν συλλογικό χαρακτήρα. Πρόκειται για το έργο του Λόπε Δε Βέγκα   Φουέντε Οβεχούνα – Η Πηγή των Αμνών, που σκηνοθετεί ο Σταύρος Τσακίρης για την Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας συνεχίζει δυναμικά την θεατρική του δραστηριότητα με ένα έργο που χαρακτηρίζεται επαναστατικό, αφού οι ατομικές πράξεις ηρωισμού των ηρώων του έργου, αποκτούν συλλογικό χαρακτήρα. Πρόκειται για το έργο του Λόπε Δε Βέγκα   Φουέντε Οβεχούνα  Η Πηγή των Αμνών, που σκηνοθετεί ο Σταύρος Τσακίρης για την Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας.

"Φουέντε Οβεχούνα - Η Πηγή των Αμνών", στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας - Πρεμιέρα: Σάββατο 25 Νοέμβρη

Πρόκειται για την πραγματική   ιστορία  των κατοίκων ενός χωριού της Ισπανίας του 1470,  όπου οι κάτοικοί του, ξεσηκώθηκαν  εναντίον του αδίστακτου διοικητή Φερνάν Γκόμεθ ντε Γκουθμάν με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Παρά τα σκληρά βασανιστήρια που υπέστησαν  οι κάτοικοι του,  κανείς δεν ομολόγησε την δολοφονία    και η απάντησή τους  ήταν στερεότυπη: ό,τι για όλα ευθύνετο η Φουέντε Οβεχούνα , δηλαδή το χωριό.

Η κοινωνία του ισπανικού χωριού πέρασε στην ιστορία, έγινε θρύλος και αργότερα μεταφέρθηκε στη θεατρική σκηνή από τον σημαντικότερο εκπρόσωπο του ισπανικού κλασικού θεάτρου  Λόπε δε Βέγκα (1562-1635).

«Η πηγή των Αμνών» αναδείχτηκε σε «σύμβολο» των επαναστατημένων λαών . Αν και πρόκειται για ένα έργο τρυφερό και  βαθύτατα κοινωνικό, έθεσε τον προβληματισμό βασικών ζητημάτων , σχετικά με την δύναμη της εξουσίας , την πολιτική θέση του ατόμου απέναντι στους καταπιεστές αλλά και θέματα όπως η ιδιοκτησία γης, η  δυσβάσταχτη φορολογία, η διαχείριση των ατομικών ελευθεριών.

"Φουέντε Οβεχούνα - Η Πηγή των Αμνών", στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας - Πρεμιέρα: Σάββατο 25 Νοέμβρη

Το έργο παραμένει διαχρονικό, θέτει επί τάπητος προβλήματα που αναζητούν λύση στον παγκόσμιο χάρτη  και δίνει έμφαση  στο πολιτικό ερώτημα: Πρέπει να αποτελεί κοινωνική συνείδηση ή επαφίεται στην ατομική ηθική το καθήκον της συλλογικής ευθύνης;

Συντελεστές

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Νίκος Γκάτσος

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Σταύρος Τσακίρης

ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Βασίλης Παπατσαρούχας

ΜΟΥΣΙΚΗ: Θάνος Μικρούτσικος

ΣΤΙΧΟΙ: Γιώργος Μιχαηλίδης

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΩΝ: Νίκος Σωτηρόπουλος

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Πέτρα Μαυρίδη

ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Τίνα Παραλή – Μυρτώ Κοσμοπούλου

"Φουέντε Οβεχούνα - Η Πηγή των Αμνών", στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας - Πρεμιέρα: Σάββατο 25 Νοέμβρη

Πρωταγωνιστεί ο Τάκης Χρυσικάκος

Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά): Διονύσης Βούλτσος, Μάρκος Γέττος, Φάνης Δίπλας,  Σπύρος Κουβαρδάς, Ελένη  Μποζάκη, Κωνσταντίνος  Νικούλης, Δημήτρης Παγώνης, Νίκη Παύλου, Βασίλης Σιδερόπουλος, Γεράσιμος Σοφιανός, Νάνσυ Χριστοπούλου, Τάκης Χρυσικάκος.

Ινφο:

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

Πληροφορίες-Κρατήσεις 2610 273613, www.dipethepatras.gr  

&  www.ticketservices.gr

Πρεμιέρα: 25 Νοέμβρη, στις 9:30μ.μ.

Παραστάσεις: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 9:00 μ.μ. και Κυριακή στις 7:00μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 12 ευρώ – Φοιτητικό και ομαδικό 8 ευρώ, ανέργων 5 ευρώ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: