Η Ελλάδα που αντέχει στο χρόνο – Μεγάλη συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος εμφανίζεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας την Τετάρτη (αύριο) 7 του Ιούνη στις 9.00 το βράδυ, όπου θα παρουσιάσει μέρη της πρόσφατης μουσικής του δημιουργίας από το έργο “Εντεύθεν” και τον κύκλο τραγουδιών “Κρητικός Ορίζοντας” ενώ παράλληλα θα μας ταξιδέψει σε αγαπημένα τραγούδια και συνθέσεις από τα διάσημα Μουσικά του έργα.

Η Ελλάδα που αντέχει στο χρόνο θα «παρελάσει» από τη σκηνή του Ρωμαϊκού Ωδείου μέσα από το μουσικό έργο του Γιάννη Μαρκόπουλου, ενός εκ των σημαντικότερων Ελλήνων συνθετών.

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος εμφανίζεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας την Τετάρτη (αύριο) 7 του Ιούνη στις 9.00 το βράδυ, όπου θα παρουσιάσει μέρη της πρόσφατης μουσικής του δημιουργίας από το έργο “Εντεύθεν” και τον κύκλο τραγουδιών “Κρητικός Ορίζοντας” ενώ παράλληλα θα μας ταξιδέψει σε αγαπημένα τραγούδια και συνθέσεις από τα διάσημα Μουσικά του έργα “Χρονικό”, Ιθαγένεια”, “Θητεία”, “Ήλιος ο Πρώτος”, “Μετανάστες”, “Ανεξάρτητα”, “Σεργιάνι στον κόσμο”, “Τα Τραγούδια του νέου πατέρα” που αποτελούν σταθερό σημείο αναφοράς μιας Ελλάδας που αντέχει στον χρόνο.

Οι νέες ξεχωριστές δυνάμεις του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού όπως ο Δήμος Αναστασιάδης, ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, η Δάφνη Ζουρνατζή και η Μαρία Λυμπεράκου αλλά και ο ιστορικός ερμηνευτής των έργων του συνθέτη Λάκης Χαλκιάς θα αποδώσουν το διαχρονικό ορίζοντα των υπέροχων έργων και τραγουδιών που συνέθεσε ο Γιάννης Μαρκόπουλος που όλοι έχουμε αγαπήσει και τραγουδάμε.Από τα περίφημα, «Μαλαματένια λόγια», την «Ελλάδα (Λένγκω)», τα «Χίλια μύρια κύματα», τα «Παραπονεμένα λόγια», τη «Φάμπρικα», τους «Οχτρούς», «Την Εικόνα σου (Χρώματα κι αρώματα», «Τα λόγια και τα χρόνια», το «Ζάβαρα-κάτρα-νέμια», «Τη μάνα του Αλέξανδρου», το «Όχι δεν πρέπει», ως τις νέες συνθέσεις του  «Πλάι στη θάλασσα», «Η Θαλπωρή», «Από μεγάλον έρωτα», «Αχ Πλάτανέ μου», «Να σε υψώνω», «Πότε θα ξαναβρεθούμε».

Μαζί του και το  φωνητικό σύνολο Libro Coro σε διδασκαλία Ανθής Γουρουντή και η  Ορχήστρα Παλίντονος αρμονία.

Στη συναυλία συμμετέχει η Πολυφωνική Χορωδία της Πάτρας αποδίδοντας το “Μητέρα μεγαλόψυχη” σε διδασκαλία του Σταύρου Σολωμού, από την λαϊκή λειτουργία του συνθέτη “Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι” σαν μια συνέχεια  της συνεργασίας τους στην πρόσφατη εκτέλεση του έργου  στο Μεσολόγγι.

Με αυτό τον τρόπο  οι αγαπημένες γνώριμες συνθέσεις θα συμπληρωθούν από τις νεότερες, προσφέροντας μιας υψηλής ποιότητας μουσική πανδαισία, σε μία μαγευτική βραδιά υπό την διεύθυνση του συνθέτη.

Τιμές εισιτηρίων 10€ και 7€.

Σημεία πώλησης

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ

Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου “Απόλλων”

10.00 – 13.00   & 18.00 – 21.00

Πλατεία Γεωργίου

2610 273.613

Music Station    (ώρες καταστημάτων)        Ρήγα Φεραίου             34

2610 222.411

Οπτικά Καραμούζης    (ώρες καταστημάτων)Μαιζώνος 92

2610 221.989

Βιβλιοπωλείο Discover Πατρέως 30

Βιβλιοπωλείο «Ροδόπουλος» Κορίνθου και Φιλοποίμενος (ώρες καταστημάτων)

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
1 Σχόλιο

  • Ο/Η ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΜΠΑΣ λέει:

    Ως μέλος του LIBRO CORO θεωρώ μεγάλη τιμή να ερμηνεύουμε τα τραγούδια του μεγάλου μας συνθέτη. Αυτή θα είναι η 7η συναυλία και αποτελεί, όπως και οι προηγούμενες, εμπειρία ζωής. Ανυπομονούμε για την αυριανή συναυλία!! Καλή αντάμωση, Πάτρα, ερχόμαστε!

Κάντε ένα σχόλιο: