“Α constant condition of emergency” [Ι]

Η έκθεση αυτή ενδιαφέρεται να αναδείξει το επείγον ως συνθήκη στην οποία καλείται κάποιος να αντιδράσει και να βρει λύσεις – Συνήθως το επείγον προκύπτει από μια διαδικασία που ενώ εξελίσσεται σιγά και αθόρυβα εμφανίζεται αίφνης ή / και ένα ξαφνικό γεγονός- φυσική καταστροφή, πόλεμο, οικονομικό / χρηματιστηριακό κραχ κλπ.

Δελτίο Τύπου

Η έκθεση αυτή ενδιαφέρεται να αναδείξει το επείγον ως συνθήκη στην οποία καλείται κάποιος να αντιδράσει και να βρει λύσεις – Συνήθως το επείγον προκύπτει από μια διαδικασία που ενώ εξελίσσεται σιγά και αθόρυβα εμφανίζεται αίφνης ή / και ένα  ξαφνικό γεγονός- φυσική καταστροφή, πόλεμο, οικονομικό / χρηματιστηριακό κραχ κλπ.

“Α constant condition of emergency” [Ι]

Τα τελευταία χρόνια – στην Ελλάδα αρχικά αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο βιώνουμε ακραίες καταστάσεις που προκύπτουν ξαφνικά ή “ξεσπούν” αίφνης και έχουν ευρεία επίπτωση σε πολιτικό, κοινωνικό ή και ατομικό επίπεδο. Ελλείψει της εύρεσης λύσεως ως αντίδραση/απάντηση δημιουργείται μία νέα συνθήκη στην οποία επιβιώνουμε εντός αυτού του νέου πλαισίου που δημιουργείται –άλλες φορές συνηθίζοντας αυτή τη παθογένεια και άλλες απλά αδιαφορώντας για την ίδια την κατάσταση. Η έννοια του επείγοντος ως κάτι «σύντομο, ξαφνικό» έρχεται σε αντίθεση με την έννοια του μόνιμου. Αυτή την οξύμωρη και παθογενή κατάσταση στοχεύει να σχολιάσει η εικαστική αυτή έκθεση μικτών μέσων.

Ακριβώς αυτή την συνθήκη που συνδιαμορφώνεται μέσα από ετερόκλητα στοιχεία-αντιθέσεις και παράδοξα θέλει να σχολιάσει  η παρούσα έκθεση απευθύνοντας ερωτήματα. Αφορμές για συζήτηση αποτελεί η οικονομία στην ελλάδα και διεθνώς, οι ροές προσφύγων, η έννοια της ταυτότητας που αναδιαμορφώνεται και ανασκευάζεται, η παράδοση, αλλά και θέματα που αφορούν το ενδόμυχο και το εσωτερικό και αντλούν το προβληματισμό τους από το διεθνές πολιτικό προσκήνιο – (κατάσταση στη Τουρκία, εκλογές στην Αμερική, Brexit) και μετουσιώνονται σε ιδέες σκέψεις αλλά και ένα παγκοσμιοποιημένο “ντόμινο” όπου επικρατεί ο φόβος, η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα. Αυτή η έκθεση αποτελεί το πρώτο μέρος ενός ευρύτερου πρότζεκτ.

Eπιμελήτρια_ Εύα Κέκου

ARTISTS_  Lanfranco Aceti / Nikos Branidis / Stella Kapezanou / Babis Karalis / Anna Khodorkovskaya / Anthia Loizou / Jenn E Norton / Panayiotis Nezis / Agelos Skourtis / Antonis Vathis  / Apostolos Zerdevas

MIXED MEDIA EXHIBITION
“Α constant condition of emergency” [Ι]

OPENING_ 6/05/2017  | 20:30
DURATION_ 6/05 – 26/05/2017

:BaseGALLERY
Κολοκοτρώνη 57
τηλ 6972 0111 83

VISITING HOURS_12:00 – 21:00

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: