«1922, Ιμπεριαλιστική εκστρατεία και μικρασιατική καταστροφή» – Παρουσίαση του βιβλίου στη Λήμνο

Στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της Σύγχρονης Εποχής «1922, Ιμπεριαλιστική εκστρατεία και μικρασιατική καταστροφή» καλεί η ΤΕ Λήμνου του ΚΚΕ. Την παρουσίαση θα κάνει ο Στρατής Δουνιάς, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 Στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της Σύγχρονης Εποχής «1922, Ιμπεριαλιστική εκστρατεία και μικρασιατική καταστροφή»

  Σας καλούμε, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στις 8 μ.μ. στην αίθουσα ΓΚΑΛΙΟΥΡΗ του κινηματοθέατρου ΜΑΡΟΥΛΑ, στην εκδήλωση που διοργανώνουμε για την  παρουσίαση του βιβλίου της Σύγχρονης Εποχής «1922, Ιμπεριαλιστική εκστρατεία και μικρασιατική καταστροφή».

  Την παρουσίαση θα κάνει ο Στρατής Δουνιάς, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

  Η επικαιρότητα της έκδοσης είναι σημαντική, λόγω της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την μικρασιατική τραγωδία, αλλά και από το γεγονός ότι διανύουμε μια περίοδο όπου βρίσκεται σε εξέλιξη ένας νέος ιμπεριαλιστικός πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. 

Από την μελέτη της συγκεκριμένης περιόδου, βγαίνουν επίκαιρα πολιτικά συμπεράσματα για τους κινδύνους που δημιουργούν για τους λαούς οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, οι πόλεμοι, τα παζάρια για τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Μοναδική ελπίδα αποτελεί η οργανωμένη πάλη των λαών ενάντια σε αυτές τις συμμαχίες.

Η ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΗΜΝΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: