Ζήτω ο αγώνας της εργατικής τάξης! – Οι οπαδοί της Σεβίλλης στο πλευρό των απεργών μεταλλουργών

Οι οπαδοί της Σεβίλλης γνωρίζουν πως ο πιο σημαντικός αγώνας είναι αυτός των απεργών μεταλλουργών στο Κάντιθ. Και τους έδειξαν την αλληλεγγύη τους με ένα πανό που έλεγε “Ζήτω ο αγώνας της εργατικής τάξης”!

20 χιλιάδες μεταλλουργοί δίνουν τον δικό τους αγώνα στο Κάντιθ και βρίσκονται στην έκτη μέρα της απεργίας τους, διεκδικώντας αυξήσεις μισθών και νέες συλλογικές συμβάσεις, στήνοντας οδοφράγματα στις πύλες του εργοστασίου και προβάλλοντας το σύνθημα: «Είμαστε οι πρώτοι που λιμοκτονούν, οι πρώτοι που λαμβάνουμε ψεύτικες ελπίδες, οι τελευταίοι που λαμβάνουμε όταν διανέμεται».

Το Κάντιθ βρίσκεται στην Ανδαλουσία, μόλις 100 χιλιόμετρα από την πόλη της Σεβίλλης. Αλλά το ζήτημα δεν είναι γεωγραφικό, είναι πρωτίστως ταξικό και οι οργανωμένοι οπαδοί της ομώνυμης ομάδας, οι Biris Norte της Σεβίλλης που έχουν δώσει πολλές φορές το ιδεολογικό τους στίγμα, γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο αγώνας των μεταλλουργών είναι και δικός τους.

Έτσι λοιπόν στον πρόσφατο αγώνα της ομάδας τους εναντίον της Αλαβές, στο πέταλο των φανατικών ανέβηκαν πανό που έλεγαν:

Το πιο σημαντικό παιχνίδι-αγώνας παίζεται στο Κάντιθ. Ζήτω ο αγώνας-πάλη της εργατικής τάξης!

Η ομάδα τους στο γήπεδο μπορεί να μην κέρδισε -έσωσε στις καθυστερήσεις τον βαθμό της ισοπαλίας με ένα γκολ του Ράκιτιτς, και έπεσε από την κορυφή της βαθμολογίας. Η μεγαλύτερη νίκη όμως θα έρθει εκτός γηπέδου και βασίζεται στην αλληλεγγύη της τάξης μας, που είναι το δικό μας, αναντικατάστατο όπλο!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: