Όχι στις εξορύξεις πετρελαίου στην Ήπειρο – Πανό από οπαδούς του ΠΑΣ Γιάννινα

“Δεν ψηνόμαστε να γίνουμε σεΐχηδες”, ανέφεραν μεταξύ άλλων σε ανάρτησή τους οπαδοί του ΠΑΣ που ύψωσαν πανό κατά της εξόρυξης πετρελαίου στην περιοχή τους στη διάρκεια αγώνα με τον Ατρόμητο.

Τα σχέδια εξόρυξης πετρελαίου στην Ήπειρο έχουν εδώ και πολλούς μήνες αναστατώσει την τοπική κοινωνία, που διαμαρτύρεται για την πιθανή μετατροπή της γης της σε κρανίου τόπου των πετρελαϊκών εταιρειών, με τις ευλογίες της κυβέρνησης.

Ένα ακόμα δείγμα της αντίθεσης αυτής καταγράφηκε στη διάρκεια του χθεσινού ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρομήτου, με την ομάδα οπαδών «Antinazi PAS Giannina est.2006» να αναρτά ένα μεγάλο πανό που ανέγραφε “Όχι στις εξορύξεις Πετρελαίου”.

Την εναντίωσή τους εξέφρασαν και μέσω facebook, εξηγώντας τους λόγους της συμβολικής κίνησης και της αντίθεσής τους στην εξόρυξη γενικότερα:  «Επειδή δε ψηνόμαστε να γίνουμε σεΐχηδες. Επειδή δεν ονειρευόμαστε πετροδόλαρα. Επειδή να κολυμπάς στις πηγές του Βοϊδομάτη είναι καλύτερο από το να τσαλαβουτάς σε πετρελαιοπηγές. Επειδή θέλουμε να αναπνέουμε καθαρό αέρα κάτω από το δροσερό πλατάνι πίνοντας τσιπουρα στο χωριό. Επειδή έχουμε υποχρέωση να παραδόσουμε στις επόμενες γενιές έναν κόσμο ομορφότερο. Επειδή τα επειδή είναι αμέτρητα……… ΌΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΊΟΥ».

Με πληροφορίες από gazzetta.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: