Ναι στην αυτοδιάθεση της Παλαιστίνης, όχι στην ομοφοβία! – Η Δόξα Ορεστιάδας δείχνει με τις φανέλες της την αλληλεγγύη της

Η Δόξα Ορεστιάδας προβάλλει με τις φετινές εμφανίσεις της τον αγώνα των Παλαιστίνιων για αυτοδιάθεση και το ανθρώπινο δικαίωμα στη διαφορετικότητα, ενάντια σε κάθε είδους διάκριση και καταπίεση.

Δεν έχει σημασία σε ποια κατηγορία παίζεις, αλλά πώς αντιλαμβάνεσαι τον αθλητισμό και τι μηνύματα περνάς. Αυτό αποδεικνύει η Δόξα Ορεστιάδας, ένας μικρός σύλλογος που αγωνίζεται στο Β’ Τοπικό του Έβρου, αλλά έδειξε τη δύναμη του συμβολισμού που έχει ο κόσμος του αθλητισμού με τις φετινές εμφανίσεις της.

Αυτές είναι εμπνευσμένες από τον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για αυτοδιάθεση και από το ανθρώπινο δικαίωμα στη διαφορετικότητα, χωρίς διακρίσεις. Έτσι οι δύο εμφανίσεις παίρνουν τα χρώματα της παλαιστινιακής σημαίας και του ουράνιου τόξου (ως σύμβολο της διαφορετικότητας) και δίνουν ένα μήνυμα υπέρ μιας ανοιχτής κοινωνίας, με πραγματική ελευθερία, χωρίς τείχη και διακρίσεις.

Υγ: ναι οι φανέλες έχουν και χορηγό και έχει και αυτό τον δικό του συμβολισμό. Αφενός γιατί δε ζούμε στην κοινωνία που ονειρευόμαστε, της πραγματικής ελευθερίας. Και αφετέρου γιατί ένας ερασιτεχνικός σύλλογος χρειάζεται πόρους για να ζήσει και όταν η Πολιτεία εγκαταλείπει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό στην τύχη του, κάπως πρέπει και οι σύλλογοι να αντεπεξέλθουν στα έξοδά τους, στηριζόμενοι στην τοπική κοινωνία.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: