Λιάνα Κανέλλη: «Κόκκινο το Κόμμα, πράσινη η ομάδα μου. Το πράσινο είναι οξυγόνο αλλά το κόκκινο είναι αίμα…» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Η Αλέκα είναι η μεγαλύτερη μπαλαδόφατσα στο ΚΚΕ. Και ξέρει μπάλα και παρακολουθεί. Φανατική Παναθηναϊκός, άνθρωπος του Γκύζη, έχει τολμήσει να πει και κουβέντα μέσα στη Βουλή, που εγώ δεν τόλμησα…»

Η Λιάνα Κανέλλη, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στην Α’ Αθήνας,  δίνει συνέντευξη στους Betarades και μιλάει για τον αγαπημένο της Παναθηναϊκό, τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, τις παλιές σημαίες της ομάδας, καθώς και για όλα τα ποδοσφαιρικά σκηνικά που έζησε ανά τα χρόνια. Πώς σχολιάζει τους προέδρους των υπόλοιπων ομάδων και πώς απαντάει στα δύσκολα διλήμματα που της βάζουν οι Αριστοτέλης και Θοδωρής;

Αλλά όχι μόνο…

Επιχειρώντας να σταχυολογήσουμε μερικά από όσα πολύ ενδιαφέροντα είπε, σημειώνουμε ενδεικτικά:

«Μετά τις δηλώσεις του Γιοβάνοβιτς έπεσα και κοιμήθηκα ήσυχα, με καθαρή καρδιά…Ο Γιοβάνοβιτς ανήκει στους δίκαιους, και το δίκαιο είναι πολύ σημαντικό στη μπάλα…»

«Κόκκινο το Κόμμα, πράσινη η ομάδα μου. Το πράσινο είναι οξυγόνο αλλά το κόκκινο είναι αίμα, για όλους τους ανθρώπους, όλες τις ράτσες και όλα τα χρώματα…»

«Η Αλέκα είναι η μεγαλύτερη μπαλαδόφατσα στο ΚΚΕ. Και ξέρει μπάλα και παρακολουθεί. Φανατική Παναθηναϊκός, άνθρωπος του Γκύζη, έχει τολμήσει να πει και κουβέντα μέσα στη Βουλή, που εγώ δεν τόλμησα…»

«Το ξερίζωμα της Λεωφόρου είναι μια Σμύρνη, μια προσφυγιά, και για τους παναθηναϊκούς για την Αθήνα…»

«Γίνεται να μην είμαι αντι-Ολυμπιακός; Οι Παναθηναϊκοί λέμε “δεν με νοιάζει που έχασα αυτό-εκείνο, φτάνει να κερδίσω τον Ολυμπιακό”… Έχω φίλους Ολυμπιακούς…»

«Ο Σισέ ήταν ένας μοντέρνος Χατζηπαναγής…»

«Με πόνεσε πολύ η μεταγραφή Νικοπολίδη στον Ολυμπιακό…»

«Δίνω και τρία χρόνια από τη ζωή μου για να μη γράψει τον νέο ύμνο του Παναθηναϊκού ο Σφακιανάκης…»

«Ο Μαρινάκης είναι ένας εξαιρετικά δυνατός και έξυπνος άνθρωπος. Αλλά και ένας εξαιρετικά ανεξέλεγκτος στο θυμικό του άνθρωπος. «Σηκώνει» και ρόλο στο “Σασμό”…»

«Ντροπή να σφυρίζουν ξένοι διαιτητές στο πρωτάθλημα…»

«Ποιο άνοιγμα; Το ΚΚΕ ήταν πάντα ανοιχτό, και επέζησε 105 χρόνια. Είναι τόσο παλιό, που του επιτρέπει να είναι το πιο επίκαιρο από όλα τα κόμματα…»

«Λέτε ένα ΚΚΕ, που κατάφερε να βγάζει εφημερίδες και έντυπα πάνω στο βουνό, εν μέσω Γερμανικής Κατοχής, να μη έκανε χρήση των καινούργιων μέσων;…»

Η αντίληψη ότι ο κομμουνιστής είναι ένας άνθρωπος κλειστός, μουντρούχος, χωρίς χιούμορ, βαρύς κι ασήκωτος και άρα επικίνδυνος είναι πολύ παλαιϊκιά. Μακάρι να είχαν το χιούμορ και την αγάπη των κομμουνιστών για ζωή… Οι Κουκουέδες όταν πολεμάνε τραγουδάνε…»

Δείτε το βίντεο:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: