Κατάρ: Παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου ποτισμένο με θάνατο

Έχουν το θράσος και τον κυνισμό να κάνουν και γιορτή έναρξης και να μας την παρουσιάζουν σαν να μη συμβαίνει τίποτα…

Κατάρ Παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου. Μια διοργάνωση ποτισμένη με θάνατο.  6.500 νεκροί κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής των γηπέδων. Το ποδόσφαιρο, το λαϊκότερο των αθλημάτων, που συνεγείρει, διασκεδάζει και αποτελεί τον κύριο τρόπο άθλησης πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο το κόσμο, πέρα από το απαράδεκτο γεγονός ότι τα τελευταία 50 χρόνια έχει μετατραπεί σε μία σκανδαλώδη οικονομική, αδιαφανή επιχείρηση προκλητικής διακίνησης δισεκατομμυρίων και ξεπλύματος μαύρου χρήματος, σε αυτό το παγκόσμιο κύπελλο ποτίστηκε με το θάνατο.

Το θάνατο 6.500 φτωχοδιάβολων εργαζομένων στα έργα, λόγω έλλειψης μέτρων προστασίας και αντιμετώπισής τους ως αναλώσιμο υλικό. Αυτό δεν είναι μια από τις «αξιες» του καπιταλισμού, να μην υπολογίζεται η ανθρώπινη ζωή; Δεν τη συναντάμε καθημερινά στη ζωή; Μετά από αυτό το θανατικό έχουν το θράσος και τον κυνισμό να κάνουν και γιορτή έναρξης και να μας την παρουσιάζουν σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Αυτό δεν συμβαίνει και στην χώρα μας με τη πανδημία με τους πάνω από 33 χιλιάδες νεκρούς και περίπου άλλους τόσους από τη λεγόμενη πλεονάζουσα θνησιμότητα; Και για το αστικό κράτος και τούς πολιτικούς του εκπροσώπους δεν  συμβαίνει τίποτα. Το παν στον καπιταλισμό είναι να κινείται η «λεγόμενη οικονομία», τα κέρδη δηλαδή των κεφαλαιοκρατών.

Αίσχος και ντροπή. Δεν πρέπει να εθιστούμε και να δικαιολογούμε τον θάνατο, τον πάσης φύσεως θάνατο, φυσικό και μη. Δυστυχώς το θανατοβαμμένο αυτό παγκόσμιο κύπελλο θα το παρακολουθήσουν κυρίως εκατομμύρια νέοι και παιδιά.

Θάνος Βασιλόπουλος 
Παιδίατρος εντατικολόγος

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: