Κ. Πελετίδης: Ακατανόητη η σκέψη και μόνο, να μην διέλθει η Ολυμπιακή Φλόγα από την Πάτρα!

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, απέστειλε σήμερα στον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, επιστολή στην οποία αναφέρεται στη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, απέστειλε σήμερα στον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, επιστολή στην οποία αναφέρεται στη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας.

Η επιστολή του Δημάρχου έχει ως εξής: 

Κύριε Πρόεδρε

Πληροφορηθήκαμε από τον τοπικό Τύπο ότι υπάρχει σκέψη κατά την επόμενη Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία να μην διέλθει η Ολυμπιακή Φλόγα από την Πάτρα, ακολουθώντας για πρώτη φορά νοτιότερη διαδρομή από Καλαμάτα και Σπάρτη. 

Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε ο κ. Αθανάσιος Βασιλειάδης Πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας και της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ, ο οποίος μάλιστα επισήμανε ότι υπάρχει σχετική εισήγηση, που θα συζητηθεί την Τρίτη 16 Ιουλίου στην Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Σας ενημερώνουμε ότι η σκέψη και μόνο να μην διέλθει η Ολυμπιακή Φλόγα από την τρίτη πόλη της χώρας, γενέτειρα του εμπνευστή του Ολυμπιακού Ύμνου Κωστή Παλαμά, είναι ακατανόητη.

Η εισήγηση περί μη διέλευσης της Ολυμπιακής Φλόγας από την πόλη μας βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με την μέχρι τώρα πανθομολογούμενη άψογη συνεργασία μας και τις προσπάθειες μας σαν Δημοτική Αρχή και σαν πόλη συνολικά να συμβάλλουμε στην ενίσχυση του θεσμού. Επίσης είναι γνωστό ότι έχει ολοκληρωθεί η  ανακαίνιση της πατρικής οικίας του Κωστή Παλαμά και η λειτουργία του ως Μουσείου, που εμπλουτίζει τις εκδηλώσεις για την υποδοχή της ολυμπιακής φλόγας. Ιδιαίτερα για φέτος με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει ανακηρυχτεί ως έτος Κωστή Παλαμά και με τη διοργάνωση μεγάλων και πολιτιστικών εκδηλώσεων (θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, ποιητικές ημερίδες κ.ο.κ.) στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας και με μια σειρά άλλες πρωτοβουλίες μας. Επίσης σας είναι γνωστό ότι τον Αύγουστο η πόλη διοργανώνει τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας από άλλες πόλεις της Νότιας Πελοποννήσου δεν αποκλείει από μόνη της τη διέλευση και παραμονή της στην πόλη μας ως είθισται  και όπως επιβάλλεται να γίνεται για τους ιστορικούς και άλλους λόγους που εξηγούμε παραπάνω.

Μετά από όλα αυτά παρακαλούμε, να μας ενημερώσετε κατά πόσο ισχύει η πληροφορία ότι υπάρχει εισήγηση αποκλεισμού της πόλης μας από τη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας και αν ισχύει, να προηγηθεί της συζήτησης και απόφασης της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, συνάντηση μας προκειμένου να σας εκθέσουμε αναλυτικότερα τις απόψεις μας και τη σημασία μιας τέτοιας απόφασης για την πόλη μας.

Με τιμή

Ο Δήμαρχος Πατρέων
Κώστας Πελετίδης

 

*Σημείωση: Στη φωτογραφία, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, σε εκδήλωση κατά τη διάρκεια διέλευσης της Ολυμπιακής Φλόγας από την Πάτρα, τον Απρίλη του 2016.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: