Γεννήθηκε 17 Νοέμβρη – Και μη διώξετε ποτέ τον Μπάμπη τον Τεννέ…

Μια καλτ φυσιογνωμία, που ξεπερνά τα όρια των γηπέδων και φτάνει αυτά του μύθου…

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Μπάμπης ο Τεννές. Φήμες λένε πως αν κάποιος προσπαθήσει να γράψει το ονοματεπώνυμό του χωρίς το άρθρο ανάμεσα, το διορθώνει αυτομάτως ο αυτόματος διορθωτής -η ελληνική γλώσσα είναι πλούσια- και προσθέτει μόνο του το “Ο”, παραπέμποντας σε Ιρλανδό ήρωα, όπως ο Ο ‘Χάρα.

Για τον Μπάμπη τον Τεννέ, υπάρχουν δύο τρόποι να μιλήσει κανείς. Μπορεί να αναφερθεί πχ στην πολυετή καριέρα του ως προπονητής στους πάγκους, μέχρι τη σεζόν 2013-14, με κορυφαίο ίσως σταθμό τη θητεία του στον Άρη, στην οποία άκουσε τους οπαδούς του Ηρακλή, σε ένα ντέρμπι στο Καυτατζόγλειο, να του αφιερώνουν ειρωνικά το σύνθημα: μη διώξετε ποτέ, τον Μπάμπη τον Τεννέ! Και μετά την ανατροπή το απέναντι πέταλο, να απαντά με το ίδιο νόμισμα: τώρα είναι μπλε (@#$%&*&*) του Τεννέ

Και μετά να μιλήσει για την επταετία από το 2013 ως το 2020, όπου ο Μπάμπης ο Τεννές έκανε ακούραστα το δρομολόγιο Ριζούπολη-Λαμία, με τόση επιμονή, που να βγαίνουν τίτλοι του τύπου “Η Λαμία προσέλαβε ξανά τον Μπάμπη Τεννέ, τον επόμενο προπονητή του Απόλλωνα”. Και να γίνεται είδηση ο πρώτος αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων, στον οποίο ο Μπάμπης ο Τεννές δεν βρισκόταν σε κανέναν από τους δύο πάγκους, καθώς συνέχισε την καριέρα του στην ακριτική Ξάνθη.

Ο Μπάμπης ο Τεννές, που χρονολογικά ανήκει όντως στη γενιά του Πολυτεχνείου, ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στα τμήματα υποδομής του Απόλλωνα Σμύρνης, παίζοντας σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών, όπου άνοιξε και το επόμενο κεφάλαιο της πορείας του ως προπονητής. Κέρδισε τη φήμη ενός προπονητή σε σκληροτράχηλες ομάδες που έδιναν έμφαση στην άμυνα, ενώ αναλάμβανε συχνά ειδικές αποστολές, ανεβάζοντας αρκετούς συλλόγους στα αλώνια της Α’ Εθνικής.

Όταν όμως ξεκίνησε το πινγκ-πονγκ μεταξύ του Απόλλωνα -της πρώτης ομάδας του- και της Λαμίας, όπου βρήκε τα… δύο λιμάνια της ζωής του, ο συμπαθής τεχνικός ξέφυγε από τα όρια του έως τότε ρόλου του και έγινε ένας καλτ μύθος, που ξεπερνούσε τα όρια του ποδοσφαίρου και έφτασε να εμπνεύσει τη λαϊκή μούσα, με δύστυχα δίστιχα, σαν το παρακάτω.

Αμίλητος ο καφενές, έφυγε ο Μπάμπης ο Τεννές.

Το ραδιοφωνικό Fight-Club και οι ακροατές του ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τις διαστάσεις που έλαβε αυτός ο μύθος. Και αν κάποιος έχει χρόνο και διάθεση να μυηθεί -από τους πλέον ειδικούς μύστες- σε αυτό το καλτ κεφάλαιο, μπορεί να ακούσει τις σχετικές εκπομπές και να “καεί” με την ησυχία του για τις επόμενες ώρες…

Σε κάθε περίπτωση, ευχόμαστε στον κόουτς χρόνια πολλά, στην πραγματική ζωή αλλά και ειδικότερα στους πάγκους των ελληνικών γηπέδων, όπου έχει αφήσει το δικό του ανεξίτηλο αποτύπωμα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: