Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: «Αγώνας δρόμου – αγώνας ζωής – τρέχουμε για την Παλαιστίνη»

Κάθε δρομέας θα τρέξει έχοντας στο στήθος του τον συμβολικό αριθμό «29.000+», όσα και τα θύματα μέχρι στιγμής του ιμπεριαλιστικού μακελειού στη Γάζα από τη βάρβαρη επίθεση του Ισραήλ – Οι δρομείς που θα συμμετάσχουν έχουν ξεπεράσει τους 200 και ο αριθμός συνεχώς αυξάνεται μέρα με τη μέρα. 

«Το έγκλημα δεν συνηθίζεται». Με αυτές τις τέσσερις λέξεις το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και τα σωματεία της δύναμής του απευθύνουν πλατύ κάλεσμα σε εργαζόμενους, φορείς, αθλητικά σωματεία και συλλόγους, στη νεολαία, στους γονείς και στους μαθητές της πόλης να συμμετάσχουν μαζικά σε έναν αγώνα δρόμου αλληλεγγύης στην πάλη του λαού της Παλαιστίνης για λευτεριά.

Η εκδήλωση αλληλεγγύης, με τίτλο «Αγώνας δρόμου – αγώνας ζωής – τρέχουμε για την Παλαιστίνη», θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Φλεβάρη στις 10 π.μ. με αφετηρία την πλατεία Μαβίλη, δίπλα από τη λίμνη Παμβώτιδα.

Οι διοργανωτές έχουν σχεδιάσει έναν αγώνα δρόμου 5 χλμ. στην παραλίμνια περιοχή, ενώ θα πραγματοποιηθεί και αγώνας δρόμου 1 χλμ. για παιδιά. Κάθε δρομέας θα τρέξει έχοντας στο στήθος του τον συμβολικό αριθμό «29.000+», όσα και τα θύματα μέχρι στιγμής του ιμπεριαλιστικού μακελειού στη Γάζα από τη βάρβαρη επίθεση του Ισραήλ. Στους 3 πρώτους νικητές του αγώνα των 5 χλμ. θα απονεμηθεί η παλαιστινιακή μαντίλα, ενώ στους νικητές του αγώνα παίδων θα απονεμηθεί η σημαία της Παλαιστίνης.

Ηδη, τις προηγούμενες μέρες, συνδικαλιστές και μέλη σωματείων οργανώνουν ένα πλατύ άνοιγμα σε χώρους δουλειάς και άθλησης. Στάλθηκαν προσκλήσεις σε πάνω από 200 φορείς, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με αθλητικούς συλλόγους, περιοδείες στα αθλητικά κέντρα της «Λιμνοπούλας» και του Πανηπειρωτικού Σταδίου, διακινείται μαζικά η ανακοίνωση σε κεντρικά σημεία της πόλης, δηλώνονται επιτόπου συμμετοχές. Παράλληλα, προπονητές σε αθλητικούς συλλόγους ενημερώνουν τα μέλη τους και καλούν σε συμμετοχή. Πρόσθετα μοιράστηκε μαζικά η ανακοίνωση στους δρομείς του 24ου Μπιζάνιου Δρόμου, την περασμένη Κυριακή, με μεγάλη ανταπόκριση από τους συμμετέχοντες. Μάλιστα, δρομείς ύψωσαν την παλαιστινιακή σημαία, με τα χειροκροτήματα να πέφτουν βροχή. Αποφάσεις συμμετοχής έχουν λάβει μέσα από Γενικές Συνελεύσεις φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών και άλλοι φορείς.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι δρομείς που θα συμμετάσχουν έχουν ξεπεράσει τους 200 και ο αριθμός συνεχώς αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ. στο τηλέφωνο 2651.032.513 και με μηνύματα στο 6984.132.160. Εmail: [email protected].

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: