ΕΚ Αθήνας – ΕΚ Πειραιά: «Για τους 200 εκτελεσμένους στην Καισαριανή» | Εργατικός – Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Χαϊδάρι – Καισαριανή

Τιμώντας την θυσία των 200 κομμουνιστών, στην πλειοψηφία τους στελέχη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά με την υποστήριξη του ΣΕΓΑΣ διοργανώνουν αγώνα δρόμου μνήμης, τιμής αλλά και συνέχισης της πάλης, για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης

Την 1 Μάη 2024 συμπληρώνονται 80 χρόνια από την εκτέλεση των 200 αντιστασιακών αγωνιστών στο σκοπευτήριο της Καισαριανής από τους Γερμανούς ναζί κατακτητές.

Η εκτέλεση των 200 κομμουνιστών που στην πλειοψηφία τους ήταν στελέχη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος φωτίζουν το δρόμο της πάλης που πρέπει να βαδίσει η τάξη μας, ενάντια στην εκμετάλλευση και τους πολέμους. 

Τιμώντας την θυσία τους τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά με την υποστήριξη του ΣΕΓΑΣ διοργανώνουν αγώνα δρόμου μνήμης, τιμής αλλά και συνέχισης της πάλης, με όνομα «ΓΙΑ ΤΟΥΣ 200 ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ» για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης. 

Η διαδρομή από το Στρατοπέδου Χαϊδαρίου – ΜΠΛΟΚ 15 έως το Σκοπευτήριο της Καισαριανής έχει απόσταση 14 χιλιόμετρα και ακολουθεί τη συνήθη διαδρομή που επέλεγαν τα γερμανικά καμιόνια για να μεταφέρουν τους μελλοθάνατους αγωνιστές που κρατούνταν στη διάρκεια της κατοχής στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Χαϊδάρι και εκτελέστηκαν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. 

Στη διαδρομή από το Χαϊδάρι στην Καισαριανή, οι μελλοθάνατοι πετούν στο δρόμο σημειώματα για τους δικούς τους ανθρώπους, τους αγαπημένους τους, τη μάνα τους, τα αδέρφια τους, τους συντρόφους τους, τους συναγωνιστές τους. Οι περαστικοί έκαναν τον ταχυδρόμο. Τα έπαιρναν και τα πήγαιναν εκεί που έπρεπε. 

Το μήνυμα τους θα μεταφέρουμε ξανά σήμερα 80 χρόνια μετά κρατώντας ζωντανή τη θυσία τους οι συμμετέχοντες σε αυτό τον αγώνα δρόμου στα βήματα της ιστορίας. 

Ο εργατικός – λαϊκός αγώνας δρόμου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Απρίλη και ώρα 8:00 πμ με σημείο εκκίνησης το κτίριο των μελλοθανάτων ΜΠΛΟΚ-15 εντός του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α’» και τερματισμό, στον τόπο εκτελέσεων, στο Σκοπευτήριο Καισαριανής. 

Καλούμε όλα τα σωματεία της Αττικής, τους εργαζόμενους και τη νεολαία της περιφέρειας μας, αθλητικούς και άλλους μαζικούς φορείς, να πάρουν μαζικά μέρος στον εργατικό – λαϊκό αγώνα δρόμου, τιμώντας την εργατική πρωτομαγιά, τη θυσία των 200 ηρώων της τάξης μας. 

Τις επόμενες ημέρες και με νέο δελτίο τύπου των Εργατικών Κέντρων Αθήνας και Πειραιά θα γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες της διοργάνωσης καθώς και ο τρόπος με τον οποίο οι εργαζόμενοι της Αττικής θα δηλώνουν συμμετοχή.

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: