Δε θέλουνε θλιμμένους στη γιορτή τους… – Το Ρολάν Γκαρός ώθησε την Ναόμι Οσάκα στην αποχώρησή της…

Στον επαγγελματικό αθλητισμό, οι χορηγοί και τα πρωτόκολλα της διοργάνωσης είναι πιο σημαντικά από την ψυχική υγεία ενός αθλητή…

Ο επαγγελματικός αθλητισμός είναι μια μπίζνα εκατομμυρίων, που βάζει μπροστά το σόου. Οι πρωταγωνιστές του μπορεί να μοιάζουν με τους θλιμμένους, μελαγχολικούς κλόουν που πρέπει να κάνουν πάντα το κοινό να γελάει. Η δική τους υγεία, ψυχική και σωματική, περνάει σε δεύτερη μοίρα. Και αν δεν είναι ικανοί να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις του ρόλου, καλούνται να αποχωρήσουν από το προσκήνιο και να σεβαστούν τους “όρους του παιχνιδιού”.

Αυτή τη σκληρή πραγματικότητα φέρνει στο φως η περίπτωση της τενίστριας Ναόμι Οσάκα, που αδυνατεί να “προσαρμοστεί” στον γελοίο ρόλο του ατσαλάκωτου πρωταθλητή, που λέει ανώδυνα αστεία στις συνεντεύξεις τύπου, είναι πρόθυμος να απαντήσει σε όλες τις απίθανες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, να καταπιεί πιθανές προσβολές και παρανοήσεις, και να νικά χαμογελαστός.

Τα τελευταία χρόνια, κατέστησε πολλές φορές φανερό αυτό το “πρόβλημα” -που βασικά δεν είναι πρόβλημα και αν είναι τέτοιο, στην ουσία δεν είναι ακριβώς δικό της. Αποκορύφωμα ήταν η αποχώρησή της από μια συνέντευξη τύπου το 2019, όταν ένιωσε πως ήταν σχεδόν έτοιμη να ξεσπάσει σε κλάματα από την πίεση.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε μερικές ακόμα χαρακτηριστικές αντίστοιχες περιπτώσεις, που αφορούν τα πάντα: από το όνομά της και την καταγωγή της μέχρι τη στάση της και τις κινήσεις της στο γήπεδο.

Η ίδια αποφάσισε να απέχει από τις συνεντεύξεις τύπου στο πλαίσιο του τουρνουά Ρολάν Γκαρός, που ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες στο Παρίσι. Ωστόσο, οι διοργανωτές απέτυχαν να κατανοήσουν την εύθραυστη ψυχολογία της και το πρόβλημα κατάθλιψης που αντιμετωπίζει, επικαλέστηκαν τα αυστηρά πρωτόκολλα και της επέβαλαν πρόστιμο 15 χιλιάδες ευρώ!

Το αποτέλεσμα ήταν να ωθήσουν τη Ναόμι Οσάκα σε αποχώρηση από τη συνέχεια του τουρνουά, με την ίδια να λέει πως αυτό είναι μάλλον το καλύτερο για την ίδια αλλά και τους συναθλητές της, ώστε να επικεντρωθούν όλοι στο αγωνιστικό κομμάτι…

Τις τελευταίες ώρες, η Γιαπωνέζα τενίστρια δέχεται ένα μεγάλο κύμα συμπαράσταδης και αλληλεγγύης από συναθλητές της, που κατανοούν και στηρίζουν ολόψυχα τη στάση της. Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως ακόμα και ορισμένοι χορηγοί μυρίστηκαν ψητό για να πουλήσουν κοινωνικό προφίλ και ευαισθησίες, τη στιγμή που είναι οι βασικοί υπεύθυνοι για το σκηνικό που έχει στηθεί, τις συνεχείς απαιτήσεις και το άγχος που προκαλούν στους αθλητές, εντός και εκτός γηπέδου.

Οι χορηγοί και οι διοργανώτριες αρχές στύβουν τους αθλητές, σαν τις κότες που γεννάνε χρυσά αυγά, και δε θέλουνε θλιμμένους στις αθλητικές φιέστες που στήνουν. Εκτός και αν βρουν έτσι μια ευκαιρία να κάνουν λεζάντα και να δείξουν την “εταιρική κοινωνική τους ευθύνη” και την ευαισθησία τους απέναντι σε ένα τρελάδικο, που οι ίδιοι έφτιαξαν…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: