ΑΟΑΝ: “Είμαστε περήφανοι που έχουμε συμπαίκτες από την Αλβανία! – Καμία ανοχή στον ρατσισμό!”

Είμαστε περήφανοι που συμπαίκτες μας έχουν καταγωγή από την Αλβανία, την Βραζιλία, την Κροατία, οποιουδήποτε χρώματος και θρησκείας γιατί πάνω απ’ όλα είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο διεξήχθη η 4η αγωνιστική για τον Ζ’ Όμιλο της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, που περιελάμβανε τον αγώνα μεταξύ του ΑΟΑΝ (Αθλητικός Όμιλος Αγίου Νικολάου) και του ΑΟ Πόρου. Η αναμέτρηση έληξε ισόπαλη, χωρίς τέρματα, σημαδεύτηκε ωστόσο από μεγάλη ένταση και φραστικά επεισόδια, με πρωταγωνιστές και τους ανθρώπους των δύο ομάδων, μεταξύ των οποίων και ο προπονητής των φιλοξενούμενων Ανδρέας Σκέντζος, που φέρεται να προχώρησε σε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, με ρατσιστική χροιά εναντίον παικτών του ΑΟΑΝ.

Η αντίδραση των παικτών του ΑΟΑΝ ήταν μια αιχμηρή ανακοίνωση, στην οποία σημειώνουν πως είναι κατανοητό να αντιδράσει κανείς άσχημα πάνω στην ένταση του αγώνα, αλλά δεν μπορεί να υπάρξει ανοχή σε οποιαδήποτε έκφραση ρατσισμού.

“Ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν θα μπορούσαμε να το αφήσουμε ασχολίαστο και να μην πάρουμε θέση: Επιλέξαμε να εκτεθούμε μέσω του αθλήματος που αγαπήσαμε και αυτό μας καθιστά διπλά υπεύθυνους απέναντι στους φιλάθλους και ιδιαίτερα στην νεολαία.

Ο αθλητισμός ενώνει. Ο αθλητισμός είναι ταυτόσημος με έννοιες όπως ειρήνη, φιλία, πολιτισμός, πρόοδος.

Ο ρατσισμός δεν έχει θέση και πρέπει με κάθε μέσο να τον αποβάλουμε αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι. Είναι κατανοητό να αντιδράσουμε άσχημα στην ένταση του αγώνα. Καμία ανοχή όμως σε οποιαδήποτε έκφραση ρατσισμού. Συμπεριφορές όπως του “κυρίου” Σκέντζου οδηγούν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό μας χρόνια πίσω.

Είμαστε περήφανοι που συμπαίκτες μας έχουν καταγωγή από την Αλβανία, την Βραζιλία, την Κροατία, οποιουδήποτε χρώματος και θρησκείας γιατί πάνω απ’ όλα είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

Εκ μέρους των ποδοσφαιριστών του ΑΟΑΝ!”

Σημειώνεται πως ο Ανδρέας Σκέντζος ζήτησε συγνώμη για την άσχημη συμπεριφορά του, αποδίδοντάς την στην ψυχολογική πίεση και τις λεκτικές επιθέσεις που δέχτηκε ο ίδιος και η ομάδα του από τους γηπεδούχους -και μετριάζοντας έτσι ως ένα βαθμό την αξία της δικής του συγνώμης.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: