40ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Ψηλά η σημαία της Παλαιστίνης! – Συναισθήματα και συγκλονιστικές εικόνες (ΦΩΤΟ)

Το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» ήχησε σήμερα και στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας – Πολλοί δρομείς έτρεχαν με τη σημαία της Παλαιστίνης στα χέρια αποσπώντας το χειροκρότημα των θεατών – Μεγάλος νικητής ο Κενυάτης Έντουϊν Κίπτο που σημείωσε νέο ρεκόρ διαδρομής

Και στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, σήμερα, ήχησε το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας για να μην εκφραστεί η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», «Στης Γάζας τα συντρίμμια που σφίγγει ο κλοιός, σηκώνει το κεφάλι ο ήρωας λαός» και «Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά», εργαζόμενοι, νέοι, μέλη συνδικάτων, υποδέχθηκαν στο Καλλιμάρμαρο τους δρομείς και καταδίκασαν τη σφαγή στη Γάζα, στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Στις κερκίδες ξεχώριζε η μεγάλη σημαία του ΠΑΜΕ που έγραφε «Free Palestine» μεταφέροντας το μήνυμα έξω από τα σύνορα της Ελλάδας.

Εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό, πολλοί ήταν και οι δρομείς που έτρεχαν με τη σημαία της Παλαιστίνης στα χέρια αποσπώντας το χειροκρότημα των θεατών.

Συγκλονιστική ήταν η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου, πρωταθλήτρια του περσινού μαραθωνίου, η οποία έτρεξε σηκώνοντας ψηλά με το χέρι της την παλαιστινιακή σημαία, ενώ ο κόσμος χειροκροτούσε.

Νικητής του 40ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας ήταν ο Κενυάτης Έντουϊν Κίπτο που σημείωσε επιπλέον νέο ρεκόρ διαδρομής με 2:10.34.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Ζης για την Κατιούσα.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: