Υποκριτές με ευαισθησίες

Μετά την αυτοκτονία της εργαζόμενης στον Καρυπίδη, ο Νεφελούδης αναρωτιόταν αν ακούει η δικαιοσύνη. Τώρα που τα ΜΑΤ χτύπησαν τους εργαζόμενους, θα αναρωτηθεί αν ακούει η κυβέρνηση; Ή δε θα μιλήσει κανείς, αφού δεν πέθανε κανείς;

Χθες στα Γιάννενα είχαμε μία ακόμα ωμή αστυνομική επέμβαση απέναντι σε πρώην υπαλλήλους του Καρυπίδη και άλλους εργαζόμενους που διεκδικούσαν την επαναπρόσληψη των εργαζόμενων στο ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ που εξαγόρασε την επιχείρηση. Η αστυνομία έδρασε μετά από υπόδειξη της εργοδοσίας, σαν εκτελεστικό όργανο που παίρνει εντολές κατευθείαν, χωρίς μεσάζοντες.

Τον περασμένο Ιούλιο, αυτοκτόνησε πρώην εργαζόμενη του Καρυπίδη η οποία ήταν 15 μήνες απλήρωτη -σε αντίθεση με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας που αγόρασε ο Καρυπίδης. Μετά από το τραγικό γεγονός είχαμε δεκάδες δακρύβρεχτα ποστ από εκπροσώπους και υποστηρικτές της κυβέρνησης με “κορυφαίο” όλων το σχόλιο του Νεφελούδη που αναρωτιόταν αν ακούει η δικαιοσύνη.
Φαίνεται πως εκτός από τυφλή είναι και κουφή. Στην πραγματικότητα όμως είναι ταξική, όπως το κράτος και τα όργανά του, που το απέδειξαν χτες, πέραν πάσης αμφιβολίας.

Το χτεσινό κρούσμα αστυνομικής βίας και αυταρχισμού ήταν κατά κάποιον τρόπο ένας είδος παρέμβασης της αστικής δικαιοσύνης και του κράτους στο οποίο ανήκει. Θα πει ο Νεφελούδης και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ πως δεν εννοούσε αυτό -αν και με αυτήν την κυβέρνηση (την “αριστερή” βεβαίως-βεβαίως) ποτέ δεν ξέρεις. Η σιωπή τους που ακολούθησε τα χτεσινά γεγονότα δείχνει πολλά. Αλλά γιατί να μιλήσουν άλλωστε; Δεν πέθανε και κανείς.

Σημειώστε και μια σατανική σύμπτωση: την Τετάρτη ο Τσίπρας είχε μιλήσει στο “αναπτυξιακό συνέδριο” στα Γιάννενα, την έδρα της πιο φτωχής περιφέρειας της Ευρώπης. Αλλά είναι φανερό πως η “ανάπτυξή” τους δε μας χωράει όλους…

mariori

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: